Відбувся Всеукраїнський конкурс з флористики та фітодизайну «Україна вишивана» | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Відбувся Всеукраїнський конкурс з флористики та фітодизайну «Україна вишивана»

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді при сприянні Міжнародної академії флористики Наталії Агеєвої з 18 до 20 вересня 2017 року, провів Всеукраїнський конкурс з флористики та фітодизайну «Україна вишивана» .

Конкурс проводився у два етапи: І етап − відбірковий – проводився до 15 серпня в областях України; ІІ етап − фінальний (всеукраїнський) − відбувся з 18 до 20 вересня 2017 р. в м. Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Конкурс проводиться з метою формування в учнів високого рівня еколого-естетичної культури; набуття практичних вмінь та навичок учнів по створенню флористичних робіт; підготовки молоді до професійного самовизначення, розвиток допрофесійних якостей флориста, дизайнера, фітодизайнера; обмін кращим досвідом роботи з флористики та фітодизайну та ознайомлення із сучасними тенденціями у флористиці.

Під час Конкурсу юні флористи та фітодизайнери втілювали свої проекти у двох номінаціях: “Квіткові килими” та “Флористична скульптура”, використовуючі знання та навички, здобуті під час занять у гуртках позашкільних закладів освіти.

Цей Конкурс – це перший крок майбутніх митців, що прагнуть прикрашати реальність, пропагувати прекрасне та змінювати майбутнє. Учасники конкурсу кожного року створюють неповторну красу, використовуючи колір, форму, фактуру природних та декоративних матеріалів.

Участь у фінальному етапі прийняли команди-переможці відбіркового етапу з 12 областей України: Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Чернігівської.

В їх композиціях втілюється відображення людської любові, щирості, вірності народним традиціям, життєвої сили та невичерпної творчості.

В номінації «квіткові килими» найсильнішими виявилися вихованці гуртка “Флористика” керівник: Марущак Оксана Анатоліївна, Івано – Франківської міської дитячої екологічної станції, з конкурсним проектом: «Гуцульська джирга».

Композиція «Гуцульська джирга» Івано–Франківської міської дитячої екологічної станції

Наступними переможцями в даній номінації є команди вихованців гуртка “Школа Фітодизайну”, керівник команди: Мельник Валентина Анатоліївна, культорганізатор Вінницької обласної станції юних натуралістів, з конкурсним проектом: «Дерево життя»

“Дерево життя” Вінницької обласної станції юних натуралістів

та команда гуртка “Фітодизайн” Зразкового творчого об’єднання “Флористична майстерня “Адоніс” Дитячого естетико-натуралістичного центру «Камелія», керівник: Якуша Наталія Михайлівна, м.Бровари Київської області з проектом «Від лану до столу».

Композиція “Від лану до столу” Дитячого естетико-натуралістичного центру «Камелія» м. Бровари Київської області

Композиція «Під покровом» створена вихованцями гуртка «Екологічний дизайн» КЗ «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради, керівники: Дужук Сніжана андріївна та Катюха Валентина Василівна, хоча за кількістю балів і отримала друге місце, але вразила відвідувачів виставки гармонією кольорів та підбором рослинного матеріалу.

Композиція «Під покровом» КЗ «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради

Також це місце ще поділили команди вихованців гуртків КЗ «Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради з композицією «Килим-оберіг Дніпропетровщини»

«Килим-оберіг Дніпропетровщини» Комунального закладу «Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради

та вихованців гуртка флористики «Золоті пелюстки» Одеського КПНЗ ОЦДЮТ Одеський центр дитячої та юнацької творчості «Самоцвіт» з проектом «Червона квітка України».

Одеський центр дитячої та юнацької творчості «Самоцвіт» з проектом «Червона квітка України»

Ці команди вразили ідеєю своїх робіт та технікою виконання.

Як завжди, чудово донесли свою ідею композиції « Слобожанські мотиви» вихованки гуртків «Флористика» та ”Юні квітникарі” еколого-натуралістичного відділу КЗ “Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості, що відповідно посіли третє місце.

Композиція «Слобожанські мотиви»
еколого-натуралістичного відділ Комунального закладу “Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості”

Також з ними його розділили ще композиції «Вкраїна наша – це рушник де доля вишита народом» створена вихованцями гуртка «Студія екологічного дизайну» Комунального позашкільного навчального закладу «Районна станція юних натуралістів» Покровської райради Донецької області на базі Гродівської загальноосвітньої школи

“Вкраїна наша – це рушник де доля вишита народом” Комунального позашкільного навчального закладу «Районна станція юних натуралістів» Покровської райради Донецької області

та композиція «Україна вишивана» створена вихованцями гуртка «Флористика та фітодизайн інтер’єру» Комунального закладу «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді».

Композиція «Україна вишивана». Комунальний заклад «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді»

Найсильнішою в номінації «флористична скульптура» виявилася команда вихованців гуртка «Барви природи» Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, керівники команди: Марченко Оксана Вікторівна, Барило Світлана Іванівна, керівники гуртків Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, з проектом «Барвистий калейдоскоп української вишивки».

Проект «Барвистий калейдоскоп української вишивки» Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді

Скульптура «Зачарована красою» створена юннатами гуртка «Флористика» Великописарівської районної станції юних натуралістів Сумської області

Скульптура “Зачарована красою” Великописарівської районної станції юних натуралістів Сумської області

виборола друге місце і композиція «Скриня моєї бабусі» яку створили вихованки «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» – третє місце.

Композиція «Скриня моєї бабусі» яку створили вихованки «Чернігівської обласної станції юних натуралістів»

Але Конкурс не закінчується виконанням композицій. Після того, як остання квітка у килимі або у флористичній скульптурі зайняла своє місце, юні флористи підготували творчий захист своїх проектів, перетворюючись у читачів віршів, співаків, музикантів та акторів.

Учасники Конкурсу мали можливість не лише показати свої вміння а й навчитися новому, завдяки майстер-класам “Виготовлення вертикальних букетів та букетів на каркасах”, “Осінній натюрморт” , який був проведений Ольгою Кабальською, флористом, викладачем Міжнародної Академії флористики Наталії Агеєвої.

З 18 по 20 вересня 2017 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді МОН України при сприянні …

Опубліковано Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України 19 вересня 2017 р.

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар