Ангелам Майдану присвячувався юннатівський івент | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** 22 квітня - 02 травня 2024 року - проведення Всеукраїнської декади екологічної освіти (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** 03 - 20 червня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнської олімпіади випускного шкільного дослідництва (учнівських дослідницьких проєктів) (заочно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Ангелам Майдану присвячувався юннатівський івент

20 лютого 2014 року… Ця дата назавжди стала  для нас пам’ятною, адже саме тоді відбулись найтрагічніші події Революції Гідності, які потрясли не тільки Україну, а й увесь світ.

Так, з метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, прищеплення юннатам любові до Батьківщини, виховання в них національно-патріотичної свідомості,  розвитку бажання стати гідними громадянами України, в ЗОЕНЦ з 15 по 19 лютого проведено цикл заходів, присвячених річниці вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Так, в понеділок 15 лютого вихованці гуртків „Юні рослинники” та „Лікарські рослини” разом із своїми керівниками провели майстер-клас з виготовлення паперових ангелів. Юннати розвішали власноруч виготовлені символічні паперові фігурки на території дендропарку екоцентру в пам’ять про загиблих Героїв.

Важливим еколого-патріотичним заходом став флешмоб під назвою „Героям слава!”. Так гуртківці продемонстрували, що світла пам’ять про героїв живе в їхніх серцях завжди, діти усвідомлюють велич подвигу загиблих.

Тематичні виховні бесіди на тему: „Зима, яка змінила нас…” проведено 16 лютого для гуртківців „Юні квітникарі” , „Природа рідного краю” та „Юні садівники”. Діти більш детальніше ознайомилися з початком Революції та її Героями, а із продемонстрованих відеоматеріалів дізнались про жертовність та героїзм українського народу, відданість волонтерів та підтримку усього населення.

17 лютого вихованці гуртка „Лікарські рослини” поклали квіти до Пам`ятного знаку борцям за свободу і незалежність України та запалили лампадки. Хвилиною мовчання гуртківці вшанували пам’ять усіх тих, хто сім років тому не повернувся живим з Площі Незалежності у Києві під час буремних подій Революції Гідності.

Юннати гуртків „Цікава інформатика” та „Природа рідного краю” виготовили тематичні плакати та малюнки на тему: „Ми пам’ятаємо героїв України”.

Розроблено пізнавальну мультимедійну презентацію „Скарані за любов до України”, де висвітлено найтрагічнішу ніч з 18 на 19 лютого – ніч Апокаліпсису.

Лідерами юннатівського самоврядування підготовлено добірку „Сучасні борці за єдність України”, у якій висвітлено автобіографію перших загиблих Небесної Сотні.

18 лютого для юннатів організовано перегляд документального фільму „П’ять портретів Майдану”. По завершенню фільму, кожен зробив для себе висновок, що боротьба за права і свободи українців ще не завершена, що революцію Гідності, насамперед, слід починати із себе.

Таким чином, всі учасники навчально-виховного процесу торкнулися пам’яті, яка навіки залишиться у серцях поколінь.

Оксана Кремінь, завідувачка відділу організаційно-масової роботи

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар