Міжрегіональна краєзнавчо-патріотична акція учнівської молоді «Ми – діти єдиної країни» за участю делегації дітей Луганщини | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Міжрегіональна краєзнавчо-патріотична акція учнівської молоді «Ми – діти єдиної країни» за участю делегації дітей Луганщини

На запрошення голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча 12-16 січня 2016 року на Чернігівщині перебувала делегація з 25 дітей із міста Рубіжне Луганської області в рамках міжрегіональної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Ми – діти єдиної країни».

Протягом тижня члени делегації зустрічалися та спілкувалися з вихованцями позашкільних навчальних закладів та учнями ліцеїв обласного підпорядкування, що дало можливість обмінятися думками, поговорити про успіхи та проблеми, задуми і мрії. Для гостей були проведені цікаві екскурсії, майстер-класи, ігри, конкурси, змагання, пізнавально-розважальна програма «Ігрокуб», організовано відвідування Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка та перегляд вистави за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом». Діти взяли участь у вечорницях із традиційними щедруваннями та гаданнями.

Учні ознайомилися з пам’ятками історії, архітектури, культури м.Чернігова, відвідали Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» в м. Батурині.

14 січня гостей вітали вихованці комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

Для луганчан організовано і проведено ознайомчу екскурсію із закладом, експозиціями кімнати-музею бережливого та економного ставлення до хліба, обласних виставок «Новорічна композиція» та «Український сувенір». Діти із задоволенням відвідали контактний міні-зоопарк станції, де позмагалися у складанні ланцюгів живлення для домашніх улюбленців, розгадали ребуси, кросворди.

Педагогами був проведений майстер-клас з флористики, на якому учасниками власноруч були виготовлені сувеніри «Підкова на щастя». Особливу зацікавленість у дітей викликало виготовлення мила з натуральної сировини.

Відвідування закладу подарувало дітям безліч вражень, гарний настрій, позитивні емоції та натхнення.

На згадку про цікаву і теплу зустріч вихованці станції обмінялися подарунками з юними луганчанами. Гості подарували закладу коровай, вишитий рушник, ляльку, які займуть гідне місце в експозиції кімнати-музею хліба. А юннати на добру згадку – ляльки-обереги.

15 січня відбулася зустріч в Чернігівській обласній державній адміністрації голови Валерія Куліча, начальника Управління освіти і науки Миколи Конопацького з луганськими школярами. Невимушено, у жвавому спілкуванні поділилися гості своїми враженнями перебування на Чернігівщині з керманичем області.

Результатом міжрегіональної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Ми – діти єдиної країни» в цілому – є розуміння молодим поколінням того, що всі ми разом – одна сім’я, одна родина, одна велика країна.

2016-01-15_1 (11)

Фото2872

Фото2776

Фото2764

Фото2633

Фото2596

Фото2528

Фото2527

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар