День відкритих дверей Львівського національного лісотехнічного університету України для абітурієнтів, освітян, науковців та лісівників | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


День відкритих дверей Львівського національного лісотехнічного університету України для абітурієнтів, освітян, науковців та лісівників

19 лютого 2022 року науковці Львівського національного лісотехнічного університету України в режимі онлайн провели День відкритих дверей Університету для майбутніх абітурієнтів та фахівців у галузі лісового господарства і освіти дітей та учнівської молоді, до участі в якому долучались представники освітян – ентузіасти співпраці з його науковцями й лісівниками Хмельниччини, діяльності учнівських лісництв і проведення профорієнтаційної роботи з місцевими учнями — майбутніми студентами Львівського НЛТУ та висококваліфікованими працівниками лісогосподарських підприємств рідного краю.

Варто зазначити, що цей напрямок роботи освітян і лісівників Хмельниччини має неабияку увагу й підтримку з боку Хмельницького ОУЛМГ та ДОНМС Хмельницької ОДА, керівництва закладів освіти і лісогосподарських підприємств на місцях. Він забезпечує ефективну результативність профорієнтаційної роботи та співпраці зі львівськими науковцями і їх колегами в інших закладах освіти лісівничої галузі.

Відповідно до програми онлайн-зустрічі Дня відкритих дверей відбулася презентація навчально-наукових інститутів Університету, зокрема Лісового і садово-паркового господарства (ННІ ЛСПГ), Деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну (ННІ ДКТД).

Висвітлюючи діяльність ННІ ЛСПГ, його директор Степан Іванович Миклуш зауважив, що Інститут готує фахівців-лісівників у бакалавраті та магістратурі за спеціальностями: лісове та мисливське господарство, садово-паркове господарство, архітектура та містобудування, ландшафтна архітектура. Він презентував дипломні проєкти випусників і наголосив, що після закінчення магістратури, студент може продовжити навчання в аспірантурі, отримавши ступінь доктора філософії. Також Інститут лісового і садово-паркового господарства тісно співпрацює із закладами вищої освіти Італії, Іспанії, Польщі, Німеччини та ін., що дає змогу студентам проходити на їх базі виробничу практику і стажування.

Презентуючи роботу ННІ деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну та його спеціальностей (ННІ ДКТД), директор Інституту Володимир Олександрович Маєвський звернув увагу на великий попит, що є у народному господарстві на фахівців такого напрямку та перспективу працевлаштування випускників як в Україні, так і за кордоном. Адже в Інституті готують спеціалістів-дизайнерів, інформаційної, бібліотечної й архівної справи інженерів програмного забезпечення, комп’ютерних наук, хіміків-технологів та інженерів, технологів деревинних композиційних матеріалів і модифікування деревини та ін.

Про особливості вступу абітурієнтів на навчання у 2022 році інформував учасників заходу відповідальний секретар Приймальної комісії Університету Михайло Романович Бурдяк. Він наголошував ще й на те, що в абітурієнтів є значні шанси навчатися на місцях за держзамовленням.

В процесі проведення заходу було обговорено ряд актуальних питань, в тому числі й діяльності Малої лісової академії, що діє на базі Університету і завданням якої є відбір, подальше навчання й виховання здібних дітей та юнацтва, вивчення лісівничих наук і природи рідного краю, залучення молоді до практичної роботи з охорони природи й лісу зокрема. Керівник МЛА доктор сільськогосподарських наук Леонід Семенович Осадчук повідомив, що до неї і її філіалів, які створені в містах Луцьку й Нововолинську Волинської області та Турці Львівської області, приймаються учні 10-11класів з достатнім і високим рівнем розумового розвитку й виявили нахил до природничих наук. Крім того, учні зі Львова та навколишніх населених пунктів можуть навчатися на денному відділенні.

Заняття в Малій лісовій академії проводять досвідчені викладачі й науковці Університету, які допомагають учнівській молоді вибрати наукову мету, залучити її до наукової творчості та активного процесу навчання.

Тут функціонують відділення лісового і садово-паркового господарства, екології та охорони навколишнього середовища, ландшафтної архітектури, дизайну, лісоінженерної справи, технології деревообробки, обладнання лісового комплексу, автоматизованого управління технологічними процесами, обліку і аудиту, менеджменту організацій. Під час навчання її слухачі виконують контрольні роботи із загальноосвітніх та спеціальних дисциплін. Заключним етапом навчання є проведення підсумкової наукової конференції, за успішними результатами якої найбільш обізнані учасники подальшої співбесіди мають можливість стати студентами Університету.

Сподіваємося, що започаткована система допрофесійної підготовки юних лісівників, індивідуальний усвідомлений вибір ними професій та направлення їх держлісгоспом на навчання в обраний разом з ними і їх батьками лісівничий заклад освіти, буде інтенсивно розвиватися і стане одним із головних результатів профорієнтаційної співпраці керівників та працівників лісогосподарських підприємств, закладів загальної середньої, позашкільної та вищої освіти. А це, в свою чергу, має забезпечувати процес формування висококваліфікованого кадрового потенціалу підприємств лісогосподарської галузі Хмельниччини.

За матеріалами Хмельницького ОЕНЦУМ

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар