Новорічне вітання директора головного офісу програми GLOBE Т. Мерфі

Зима вже у Боулдері (штат Колорадо), з святами та урочистостями, і наближається Новий рік. Вчителі незабаром відчують заслужене свято, а батьки матимуть можливість провести більше часу з дітьми! Ось і я забираю свого сина Шеймоса сьогодні, в останній день навчання перед Зимовими канікулами, раніше.

Це був чудовий рік для Програми GLOBE з ростом та динамікою в усіх сферах діяльності. GLOBE є спільнотою, і більша частина похвал належить вам за ваш внесок та участь! Ось деякі з основних моментів 2018 року:

  • Участь у Міжнародному віртуальному науковому симпозіумі зросла до 203 проектів, постійно зростаючи протягом останніх трьох років.
  • Навчальна експедиція GLOBE в Ірландії (GLE) in Ireland  (GLE) була неперевершеною.
  • Кожний з шести регіонів GLOBE (Африка, Азія та Тихоокеанський регіон, Європа та Євразія, Латинська Америка та Карибський басейн, Близький Схід та Північна Африка та Північна Америка) вніс принаймні один мільйон вимірювань в базу даних GLOBE, і загальна кількість вимірювань перевищила 160 мільйонів (one million measurements) .
  • Впроваджено та впроваджується новий Стратегічний план Strategic Plan та графік роботи на наступні п’ять років.
  • Завдяки підтримки Державного департаменту США розпочалися тренінги для дворічного проекту GLOBE Zika Education and Prevention Zika Education and Prevention Project. На сьогоднішній день учасники з 49 країн GLOBE відвідали тренінги за протоколом «Москіти» (RMTs), а учасники з 27 країн провели 89 тренінгів з протоколу «Москіти» у своїх країнах. Учасники зібрали більше 20 000 вимірювань.
  • GLOBE Кампанія «Москіти» під керівництвом NASA та IGES, партнерів GLOBE, збирає дані про комарів завдяки учасникам проекту. Для отримання інформації про кампанію, метою якої є інформування громадськості про вірус Зіка та інші захворювання,  натисніть тут: Mission Mosquito Campaign.
  • Кампанія “Дерева навколо світу” Trees Around the World, у співпраці з NASA, стала новим захоплюючим проектом для GLOBE (ICESat2).
  • Почав працювати мобільний додаток GLOBE Observer для дослідження наземного покриву.
  • GLOBE International STEM Network підтримує членство молодих STEM професіоналів.
  • До GLOBE  приєдналися дві країни: Ботсвана та Того!
  • Програма GLOBE вітала нового менеджера програми, д-ра Елліс Лейднер (Dr. Allison Leidner), зі штаб-квартири NASA у Вашингтоні (new NASA Program Manager).

Світ змінюється, і ми разом з ним. GLOBE знаходиться на передньому краї, щоб зробити освіту в галузі наук про Землю доступною і значущою для всіх: молодих і старих, у школі та поза її межами, у всіх куточках світу. GLOBE ніколи не припинить будувати культуру співпраці та інтеграції. Поширюючись за межі шкільних дворів та впроваджуючись на практиці в сім’ях та громадах, а також між народами, GLOBE стане міцнішою, впливовішою і актуальнішою. Я з нетерпінням чекаю розширення можливостей GLOBE, і, я сподіваюся, що ви також. У нас є багато нових подій та заходів у наступному році.

Найближчий з них:

2019 GLOBE Міжнародний віртуальний науковий симпозіум (IVSS)
Традиційно, GLOBE проведе Міжнародний віртуальний науковий симпозіум, наший щорічний онлайн-простір для студентів GLOBE, щоб ділитися та обговорювати свої дослідницькі проекти з іншими студентами GLOBE, членами спільноти та професіоналами STEM. Студенти можуть подавати проекти починаючи з 01 січня до 10 квітня 2019 р.

archived here
2019 IVSS instructions page
volunteer form

 

Dr. Tony Murphy
Director, GLOBE Implementation Office
Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *