Новини березня 2020 р.

Trees Challenge 2020: Make Every Tree Count

З метою відзначення 50-ї річниці Дня Землі та 25-ї річниці програми GLOBE, у квітні 2020 року GLOBE оголошує науковий виклик. Волонтерам пропонується виміряти висоту якомога більшої кількості різних дерев, використовуючи GLOBE протоколи. Особи, школи та зареєстровані команди, які виміряють найбільшу кількість дерев, будуть визнані найкращими спостерігачами.

Вебінар: натисніть тут
Про виклик: натисніть тут
Про GLOBE Observer: натисніть тут


Next Trees Around the GLOBE Intensive Observation Period Takes Place in April! Focus: Tree Height
Період інтенсивного спостереження а рамках кампанії Trees Around (основний акцент – вимірювання висоти дерев) – квітень 2020 р.

Період інтенсивного спостереження – це обмежений проміжок часу, коли учасникам рекомендується збирати велику кількість даних та вносити їх у базу даних GLOBE. Дані, які збираються під час IOP, надають іншим GLOBE студентам, вченим, дослідникам та викладачам велику кількість інформації за короткий проміжок часу, може полегшити перевірку даних, які надходять із супутників.

Під час квітневого IOP школярі GLOBE:
вимірюватимуть висоту дерев та працюватимуть за одним із додаткових протоколів кампанії;
–  проводитимуть вимірювання не менше 3-х разів на тиждень протягом одного місяця на одній і тій самій ділянці для обох протоколів (вимірювання висоти одних і тих самих дерев кожного разу для кожної ділянки)

Кожен учасник отримає віртуальний значок IOP по вимірюванню висоти дерев. Школа GLOBE з найбільшою кількістю зібраних даних про висоту дерев та додатковим протоколом отримає:
–   віртуальну сесію запитань і відповідей один на один із науковцем, дослідником або інженером NASA;
–    значок переможця IOP.


March GLOBE Urban Heat Island Effect (UHIE)-Surface Temperature Student Research Campaign Has Begun!
Кампанія GLOBE Urban Heat Island Effect (UHIE) (березень 2020 р.) по вимірюванню температури поверхні – розпочалася!

Кампанія проводиться в жовтні, грудні та березні – зосереджена на вивченні впливу урбанізації на температуру поверхні Землі та на те, як температура поверхні змінює динаміку земної атмосфери.

Блог: натисніть тут
Про кампанію: натисніть тут


2020 GLOBE International Virtual Science Symposium Reports Due 10 March!

Реєстрація на Міжнародний Віртуальний Симпозіум закінчується 10 березня!

Більше інформації


Join the GLOBE Water Bodies Intensive Observation Period (23 March-17 April) Informational Webinar on 03 March
Відзначаємо Всесвітній день води разом з GLOBE!
23 березня – 17 квітня 2020 р.

Вода – дорогоцінне джерело життя. Усі країни GLOBE запрошуються приєднатися до нового збору даних, досліджень та співпраці. Завдяки Water Bodies IOP and Collaboration (WB) школярі матимуть можливість дізнатися про різноманітні водні об’єкти, досліджувати їх та інформувати про свої висновки місцеві громади, використовуючи протоколи: Water Quality Bundle, Rivers and Lakes Bundle, and Oceans Bundle.

Школи, які беруть участь, можуть заробляти віртуальні значки та відображати їх у своєму профілі школи. Регіональні координаційні бюро видаватимуть сертифікати GLOBE кожній школі, яка бере участь в IOP.

Форум для обговорення відкритий! Форум може використовуватися викладачами для публікацій про дослідження студентів; і ділитися результатами, фотографіями та розповідями про їхні водойми. Це також чудовий інструмент для можливості зв’язатися із спільнотою, включаючи обмін запрошеннями для веб-семінарів, заохочення введення даних тощо.

Приєднуйтесь сьогодні:


 

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *