Рік клімату та вуглецевої кампанії серпень 2023 – липень 2024

Терміни кампанії:  серпень 2023 – липень 2024

GLOBE прагне до кліматичної освіти та розуміння вуглецю в системі Земля. Щоб краще зрозуміти вуглець у місцевих масштабах, де він знаходиться та як його вимірюють, здобувачам освіти GLOBE пропонується розглянути, які екологічні зміни відбуваються в їхніх місцевих екосистемах і як вони можуть шукати подальшого розуміння, збираючи фенологічні дані та дані про біомасу.

Під час цієї кампанії глибшому розумінню клімату сприятиме збір даних за допомогою протоколів GLOBE, а також навчальна діяльність у класі та поза ним. Зокрема, здобувачі освіти ознайомляться з протоколами Green-up, Green-down і Carbon Cycle, які узгоджуються з фенологічною кампанією Північної Америки , кампанією Trees Around the LAC , європейською фенологічною кампанією та іншими поточними ініціативами GLOBE, пов’язаними з кліматом, у спільноті GLOBE.

Графічний дизайн кампанії

Кінцевий термін подання:  31 серпня 2023 р

GIO заохочує спільноту GLOBE, зокрема здобувачів освіти, створити та подати графічний дизайн, який представлятиме Рік клімату та вуглецевої кампанії. Остаточний дизайн буде визначено представниками кожного регіону GLOBE у всьому світі та буде включено в логотип кампанії.

Цілі

  1. Дізнайтеся про основні принципи кліматичної системи Землі та вивчіть їх, зосереджуючись на протоколах Green-up і Green-down (класи K-6) і вправах Carbon Cycle (класи 6-12+). Відповідно до Посібника з кліматичної грамотності основні принципи включають:
    • Розуміння того, як Сонце впливає на клімат Землі.

    • Вивчення клімату як складної системи.

    • Дізнатися про те, як життя є основним рушієм глобального циклу вуглецю та впливає на клімат.

    • Розуміння того, чому змінюється клімат і як на нього впливають техногенні процеси.

    • Вивчення того, як завдяки спостереженням і дослідженням покращується загальне розуміння клімату.

  2. Дослідіть взаємозв’язки з іншими протоколами, пов’язаними з кліматичними та вуглецевими питаннями, такими як наступні комплекти протоколів GLOBE:
  3. Упорядковуйте, аналізуйте та візуалізуйте дані за допомогою GLOBE, NASA та локальних баз даних, зокрема:
  4. Поділіться історіями кліматичних даних, орієнтованих на вуглець, щоб надихнути на подальші корисні дії у вашому місцевому середовищі та спільноті GLOBE. Цими історіями даних можна ділитися через блоги, IVSS, різні наукові симпозіуми або інші зустрічі та заходи.

Як прийняти участь

Здобувачі освіти та інші учасники GLOBE матимуть можливість отримати цифровий бейдж, виконавши одну або кілька з наведених нижче дій:

  • Введіть дані GLOBE
  • Співпрацюйте з іншим учнем GLOBE або в класі
    • Співпрацюйте, порівнюйте та діліться своїми кліматичними та вуглецевими даними зі здобувачем освіти або класом з іншої країни чи регіону GLOBE за допомогою GLOBE Teams .
  • Подати звіт студента
  • Вжити заходів
    • Використовуйте свої кліматичні та вуглецеві дані та історію, щоб змінити ситуацію у вашій місцевій громаді. Поділіться тим, як ви принесли користь навколишньому середовищу своїми діями, поділившись фотографією чи описом у соціальних мережах GLOBE, використовуючи хештег «#GLOBEYearofClimateandCarbon» або надіславши електронний лист на адресу globecampaigns@ucar.edu.
  • Візьміть участь у місцевій або регіональній кліматичній кампанії або періоді інтенсивного спостереження (IOP) .

Примітка.  На додаток до заходів, перелічених вище, вебінари від різних членів спільноти GLOBE та експертів у відповідній галузі будуть проводитися Офісом впровадження GLOBE. Дізнайтеся більше про вебінари Року клімату та вуглецевої кампанії .

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *