GLOBE оголошує кампанію на 2024–2025 рр. – 30 років GLOBE: порівняння минулих і сучасних даних GLOBE

30 років кампанії GLOBE: Порівняння даних GLOBE минулого та сучасного

Студенти GLOBE збирають дані про якість води вздовж струмка.

Терміни кампанії:  вересень 2024 – вересень 2025

GLOBE прагне до екологічної освіти та грамотності щодо даних, і розуміння навколишнього середовища на місцевому, регіональному та глобальному рівнях шляхом вивчення минулих даних разом із поточними є важливим для вимірювання екологічних змін у всіх масштабах і планування на майбутнє. Метою цієї річної кампанії є глибоке занурення в дані GLOBE за останні 30 років. GIO заохочує учасників, зокрема студентів GLOBE, розглянути, які екологічні зміни відбуваються в їхніх місцевих екосистемах шляхом збору та аналізу екологічних даних за допомогою протоколів GLOBE у всіх чотирьох сферах GLOBE, вивчення GLOBE навчальних заходів та використання баз даних GLOBE. Особливо заохочуються дослідження, що вивчають парні дані, зібрані в минулому та зараз.

Кампанія 30 років GLOBE буде пов’язана з іншими кампаніями GLOBE, що проводяться по всьому світу. Студентів заохочують поділитися тим, що вони дізналися, на Міжнародному віртуальному науковому симпозіумі (IVSS) 2025 року. Студенти також можуть взяти участь у кампанії, подавши свої проекти на регіональний студентський науковий симпозіум, а також на інші студентські симпозіуми GLOBE.


Цілі

1. Дізнайтеся та дослідіть  основні принципи кліматичної системи Землі,  щоб допомогти зрозуміти навколишнє середовище.  Основні принципи включають:

  • Вивчення клімату як складної системи.
  • Дізнатися про те, як життя є основним рушієм глобального циклу вуглецю та впливає на клімат.
  • Розуміння того, чому змінюється клімат і як на нього впливають техногенні процеси.
  • Вивчення того, як завдяки спостереженням і дослідженням покращується загальне розуміння клімату.

2. Вивчіть взаємозв’язки з іншими протоколами, які пов’язані з екологічними питаннями, використовуючи  GLOBE Earth як пакети системних протоколів .

3. Упорядковувати, аналізувати та візуалізувати дані за допомогою GLOBE, NASA та локальних баз даних, включаючи:

4. Діліться історіями даних, щоб надихнути на подальші дії на благо свого місцевого середовища та спільноти GLOBE через IVSS, симпозіуми студентських досліджень (SRS) та інші симпозіуми, а також місцеві та регіональні зустрічі.


Як прийняти участь

Студенти та інші учасники GLOBE матимуть можливість отримати цифровий бейдж, виконавши одну або кілька з наведених нижче дій:

  • Введіть дані GLOBE
  • Співпрацюйте з іншим учнем GLOBE або в класі
    • Партнерство, порівняння та обмін даними про навколишнє середовище з учнем або класом з іншої країни чи регіону GLOBE за допомогою GLOBE Teams .
  • Подати звіт студента
  • Дійте
    • Використовуйте свої дані та історію, щоб змінити місцеву громаду. Поділіться, як ви принесли користь навколишньому середовищу своїми діями, поділившись фотографією або описом електронною поштою на адресу campaigns@nasaglobe.org.
  • Візьміть участь у місцевій або регіональній кампанії або періоді інтенсивного спостереження (IOP) .

Форма для участі в акції
Ця форма допомагає GIO реєструвати учасників кампанії 30 років GLOBE і допомагає співробітникам GIO висвітлювати цих учасників на різних платформах соціальних мереж GLOBE. 
Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *