СВІТЛИЙ ГЕНІЙ ШКОЛИ ПАВЛИША | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** 14 - 16 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу з квітникарства та ландшафтного дизайну "Квітуча Україна" (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** 03 - 20 червня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнської олімпіади випускного шкільного дослідництва (учнівських дослідницьких проєктів) (заочно) *** 11 - 27 червня 2024 року - літня кампанія в НЕНЦ у 2024 році (очно) *** 25 - 27 червня 2024 року - фінальний етап конкурсу «Ленд-арт весна – 2024» в рамках Фестивалю патріотичних дій (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 10 листопада 2024 року - подаються конкурсні роботи на Всеукраїнський конкурс «Дідух – оберіг українського народу» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


СВІТЛИЙ ГЕНІЙ ШКОЛИ ПАВЛИША

Василь Сухомлинський (1918-1970) – видатний український педагог, засновник гуманістичної, новаторської педагогіки. З 1948 по 1970 рік – директор Павлиської середньої школи.

Водночас він був педагогом із самобутнім, оригінальним обличчям, з власним творчим почерком. Василь Сухомлинський – автор низки педагогічних праць: «Серце віддаю дітям», «Народження громадянина», «Як виховати справжню людину», «Сто порад учителеві», «Батьківська педагогіка» та ін.

Всеосяжна, багатоаспектна науково-педагогічна творча спадщина Василя Олександровича Сухомлинського з роками не втрачає своєї актуальності, а відкривається все новими і новими гранями.

З 8 по 9 червня Кіровоградським ОЦЕНТУМ було проведено обласний конкурс з флористики та фітодизайну, приурочений до 105-ої річниці від дня народження В.О. Сухомлинського.

Основними завданнями обласного конкурсу є пошук і підтримка обдарованої учнівської молоді, залучення її до художнього оформлення інтер’єрів навчальних закладів засобами мистецтва, флористики, формування відповідних умінь і навичок; виховання в учнівської молоді екологічної та естетичної культури; ознайомлення дітей та молоді із сучасними тенденціями розвитку мистецтва флористики, досягненнями вітчизняної та зарубіжної флористики.

Участь у заході взяли понад 30 команд учнів та вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти області: Великосеверинівської, Злинської, Кетрисанівської, Соколівської, Суботцівської, Тишківської, сільських рад, Вільшанської, Заваллівської, Новгородківської, Новопразької, Олександрівської, Петрівської, Побузької, Устинівської селищних рад, Благовіщенської, Бобринецької, Гайворонської, Знам’янської, Кропивницької, Світловодської міських рад.

В рамках Конкурсу учасники змагалися в двох номінаціях: «квіткові килими» та «флористична скульптура», програма передбачала створення композицій та їх творчий захист.

Переможцями стали в номінації «Квіткові килими» – ЛИТВАК Станіслав, МАРЧЕНКО Аліна, МЕЛЬНИЧЕНКО Дар’я, вихованці гуртка «Гурт майстерних» опорного закладу «ТИШКІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ» Тишківської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, керівник – КИРИТІВ Мирослава Вікторівна.

В номінації «Флористична скульптура» І місце посіли – БОЙКО Ольга, БУГАЙ Ростислав, учні 8 класу комунального закладу «Красносілківський ліцей» Олександрівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області, керівник – ФУНДЕРАТ Світлана Вікторівна.

З метою увічнення 105-ої річниці пам’яті видатного українського педагога-гуманіста з 10 по 14 липня Кіровоградським ОЦЕНТУМ було проведено челендж «У кожній казці – мудрості перлина». Під час заходу діти створювали анімації, відеоролики, презентації, слайд-шоу та малювали малюнки до улюблених казок В.О. Сухомлинського.

З 25 по 29 вересня керівниками гуртків Кіровоградського ОЦЕНТУМ були проведені виховні заходи, години спілкування, виставки художньої літератури з метою відзначення 105-ої річниці від дня народження видатного українського педагога-гуманіста В.О. Сухомлинського. Вихованці ознайомилися із життєвим та творчим шляхом видатного педагога, виготовили поробки з природніх матеріалів, флористичні композиції, намалювали малюнки нетрадиційною технікою виконання.

Воробей Тетяна Іванівна, керівник гуртка «Юні охоронці природи» Кіровоградського ОЦЕНТУМ, який працює на базі Підлісненської філії комунального закладу «Олександрівський ліцей № 2» Олександрівської селищної ради Кропивницького району разом зі своїми вихованцями здійснили екскурсію територією школи. Василь Олександрович радив звертати особливу увагу у вихованні дітей на дбайливе ставлення до природи та її багатств. Він вважав, що духовне збагачення людини необхідно поєднувати з постійним спілкуванням з природою, виховувати любов до природи, бажання помічати та зберігати все те, що вона нам дарує. Мандруючи затишними куточками шкільного подвір′я, діти ознайомилися із вічнозеленими декоративними рослинами, які прикрашають територію школи у різні пори року, та усвідомили, що вони є частинкою природи, яку потрібно любити і оберігати.

Для вихованців гуртка «Юні охоронці природи» комунального закладу «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» який працює на базі комунального закладу «Ліцей № 4 ім. А.С. Макаренка Долинської міської ради» (керівник Стеблина О.О.) було проведено виховну годину за матеріалами туристично-краєзнавчих експедицій «Стежками Сухомлинського та Макаренка».

Літературний портрет «Світлий геній школи Павлиша» проведено з вихованцями гуртків «Юні лісівники» та «Юні охоронці природи» (керівник гуртка Полтавець С.В.) Кіровоградського ОЦЕНТУМ на базі комунального закладу «Компаніївський ліцей» Компаніївської селищної ради, присвячений 105-ій річниці від дня народження В.О. Сухомлинському. Учні познайомилися із життєвим та творчим шляхом видатного педагога, письменника, вчителя, переглянувши відеопрезентацію та інтерактивний плакат.

Ознайомилися із виставкою літератури та обговорили значення висловів видатних людей, учнів та учителів про Василя Олександровича «Гарні слова про гарну людину».

В рамках заходу учні перевірили свої знання казок Василя Олександровича за допомогою онлайнових ігор, тестів, вікторин. Також вихованці долучилися до поетичного флешмобу «Сухомлинському присвячується..»

Інформація щодо проведених заходів була висвітлена на власному сайті закладу, в соціальній мережі Facebook Центру та в телеграм-каналі «Освітній простір Кіровоградщини».

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар