Другий Всеукраїнський навичковий форум «Юні нобеліанти» | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну (очно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань закладів загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти (змішаний формат) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 жовтня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський конкурс «Чарівний акваріум в культурі українця» (заочно) *** до 10 листопада 2024 року - подаються конкурсні роботи на Всеукраїнський конкурс «Дідух – оберіг українського народу» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 30 листопада - 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «День юного натураліста» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Другий Всеукраїнський навичковий форум «Юні нобеліанти»

З 27 серпня по 29 серпня в НЕНЦ було організовано та проведено Другий  Всеукраїнський навичковий форум «Юні нобеліанти» в галузі ІТ-технологій, приурочений до 100-річниці з дня заснування Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України. З вітальним словом  до учасників звернувся  ВЕРБИЦЬКИЙ Володимир Валентинович, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, доктор педагогічних наук, професор, проінформував щодо планів продовження співпраці з Міжнародним оргкомітетом конкурсу комп’ютерних проєктів  Інфоматрикс та започаткуванням нових міжнародних ІТ-проєктів.

На форумі були відзначенні творчі здобутки призерів і переможців ХХІІІ Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт», ХV національного етапу та світового фіналу Міжнародного конкурсу комп’ютерних проєктів «INFOMATRIX-2024»  які те тільки перемогли в національних етапах але й здобули нагороди на міжнародному рівні. Переможців і призерів змагань з ІТ-технологій отримали нагороди Всеукраїнського навичкового форуму «Юні нобеліанти», а саме: медалі «Юні нобеліанти», сертифікати учасників форуму.

На всіх етапах змагань важливим моментом для учасників стає підтвердження авторства та інтелектуальний захист власної розробки. Питання авторського права та розповсюдження окремих програмних продуктів і технічних рішень розв’язуються автором розробки самостійно. Розробникам надається можливість отримати кваліфіковану консультацію фахівців стосовно захисту авторського права на власний винахід. Тому на Форум запросили фахівців з Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій, які провели лекцію на тему: «Авторське право та правова охорона інтелектуальної власності. Як забезпечити пріоритетне право на авторську розробку».

На змаганнях 2024/2025 навчального року планується розширення категорій за рахунок актуальної на сьогодні радіоелектроніки – розробки в галузі мереж і телекомунікацій, будемо радо вітати не тільки досвідчених розробників а й авторів початківців.

Анонсовано ряд змін і доповнень, які матимуть місце у змаганнях 2024/2025 навчального року. Оргкомітет з підготовки і проведення ІТ-змагань  працює над вдосконаленням умов проведення:

– уніфікує реєстраційну форму для заявлення на змагання, з метою зведення до єдиних вимог та умов міжнародних фіналів

– оптимізує терміни проведення національного фіналу і суперфіналу, для збільшення часового проміжку на підготовку між національним і міжнародними фіналами,

– зміняться також вимоги щодо заявлення і подання авторських розробок. Оргкомітет залишає вимогу у наданні заявником коротких тез на розробку, а також інших матеріалів в електронному вигляді – постеру, презентації та короткого відеозапису захисту проєкту. Розробки, які позиціонуватимуться на участь у змаганні, більш прискіпливо переглядатимуться Оргкомітетом і журі. Програмні та апаратні засоби повинні бути авторськими, функціонально завершеними, не залежними від систем програмування, а також придатними до застосування в освітянській, науковій або інших галузях практичної діяльності

Також Оргкомітет з підготовки і проведення ІТ-змагань звертається з пропозицією до розробників – потенційних учасників ХХІV Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2025», ХVІ національного етапу Міжнародного конкурсу комп’ютерних проєктів «INFOMATRIX-2025» щодо розробки сайту Екософту&Інфоматриксу на основі попереднього проєкного варіанту. Тим хто відгукнеться надішлемо відповідні матеріали. Однією з умов розробки сайту є наявність віртуальної зали переможців і призерів міжнародних ІТ-змагань.

 

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар



  • ngopibet
  • turbox1000
  • scatter hitam
  • pepe77
  • rp888
  • pepe77
  • slot pulsa
  • scatter hitam
  • 77rabit
  • kelanabet
  • dewa288
  • robopragma
  • wdbos
  • kelanabet