Онлайн семінар-тренінг «Методика спостережень. Внесення даних на міжнародний веб-сайт програми GLOBE» | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** липень – серпень 2024 р. - Всеукраїнський огляд на тему «Наші практичні природоохоронні дії в цифрах» у форматі дашборд (заочно) *** 27 - 29 cерпня 2024 року - Всеукраїнський навичковий форум «Юні нобеліанти» (очно) *** 28 - 29 cерпня 2024 року - Всеукраїнська науково-педагогічна конференція «Сучасні тенденції підвищення якості освіти» (Profi NENC) (очно) *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну (очно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 жовтня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський конкурс «Чарівний акваріум в культурі українця» (заочно) *** до 10 листопада 2024 року - подаються конкурсні роботи на Всеукраїнський конкурс «Дідух – оберіг українського народу» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Онлайн семінар-тренінг «Методика спостережень. Внесення даних на міжнародний веб-сайт програми GLOBE»

6 лютого 2015 р. (3 14:00 до 16:00) в рамках всеукраїнської учнівської кампанії «Вишнева Україна» (за міжнародною науково-освітньої програмою GLOBE) був проведений перший онлайн семінар-тренінг на тему «Методика спостережень. Внесення даних на міжнародний веб-сайт програми GLOBE». У семінарі взяло участь 85 вчителів, які зареєструвалися до участі в кампанії.

«Вишнева Україна» – це всеукраїнська учнівська кампанія по спостереженню за початком вегетаційного сезону рослини виду вишня повстиста (Prunus tomentosa) та вишня звичайна (Prunus cerasus) в рамках міжнародної науково-освітньої програми GLOBE. Ідея полягає в тому, що учні та вихованці з усієї України спостерігають за появою бруньок і листя на вишні одночасно вимірюючи денну температуру повітря. Результати учасники представляють у вигляді стандартних таблиць і графіків після обробки яких буде створено інтерактивну карту України з місцями розташування шкіл/навчальних установ-учасників, їхніми даними спостережень та фотографіями. В результаті учні зможуть порівняти дати початку вегетаційного сезону в різних районах України та зробити висновки про зв’язок кліматичних факторів та реакції рослин на них. Оскільки кампанія реалізується в рамках програми GLOBE учителі, які братимуть участь разом зі своїми учнями чи вихованцями, працюють за стандартними методиками і протоколами GLOBE, вносять дані на міжнародний сайт програми В результаті вчителі-керівники отримають міжнародний сертифікат вчителя програми GLOBE, який пройшов тренування з напрямку досліджень «Фенологія».

Наступний вебінар на тему «Зміна клімату та її наслідки» буде проведено у квітні. На семінар запрошено представника руху «350.org» в Україні Юлію Маклюк.

Детальніше про кампанію: http://nenc.gov.ua/old/2312.html

Міжнародна науково-освітня програма GLOBE в Україні: http://nenc.gov.ua/old/globe

Заступник координатора програми GLOBE в Україні Пустільнік Н.В.

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар



  • ngopibet
  • imbaslot
  • asia76
  • a200m
  • ngopibet
  • ngopibet
  • dewa288
  • ngopibet