Юннати ЗОЕНЦ долучилися до Уроку Доброти! | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** 22 квітня - 02 травня 2024 року - проведення Всеукраїнської декади екологічної освіти (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** 03 - 20 червня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнської олімпіади випускного шкільного дослідництва (учнівських дослідницьких проєктів) (заочно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 10 листопада 2024 року - подаються конкурсні роботи на Всеукраїнський конкурс «Дідух – оберіг українського народу» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Юннати ЗОЕНЦ долучилися до Уроку Доброти!

Зважаючи на складні часи для нашої країни, які поставила перед українцями війна, зараз нашим дітям, як ніколи, потрібні душевний спокій, підтримка та позитивні емоції. Всі ці емоції може подарувати нашим дітям вже знайомий багатьма Урок Доброти, присвячений Всесвітньому Дню захисту тварин. Так, в сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них є все життя.

Дата 4 жовтня вибрана не випадково. Це день католицького святого Франциска Ассизького, який вважається покровителем тварин.

Жорстокість — поняття моральне і правове — останнім часом привертає увагу не тільки правоохоронців, а й психологів. Тому, дуже важливо з дитинства плекати любов до тварин, повагу до іншого життя.

З 3 до 6 жовтня 2022 року в Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді пройшов тиждень гуманного ставлення до тварин – „Урок Доброти ”.

Першими розпочали тиждень найменші – дошкільнята. Вони слухали цікаві розповіді про тваринок, а далі і розфарбовували розмальовки котиків та песиків та інших тваринок, які їм підготували їхні керівники – педагоги Марина Павко, Ірина Катрич, Юліанна Курак.

Вихованці гуртка „Юні валеологи”; ,,Юні квітникарі”; „Юні ентомологи” разом з педагогами Казаріною Е. І., Величканич О. М., Стрічко О. П. провели 5 жовтня квест до Всесвітнього дня захисту тварин. Педагоги підготували 5 зупинок із цікавими завданнями: „Склади із слів прислів’я”; „Пазли про тварин”; „Прикмети, повір’я”; „Анаграма”; „Розшифруй прихований вираз ”. Юннати поділилися на 4 команди і обрали відповідно до свята назви: „Білочки; Хомячки; Щурики; Котики”. Виконуючи завдання на зупинках квесту, вихованці показали свої знання та продемонстрували своє відношення до друзів наших менших. Також вихованці гуртків розповідали про своїх домашніх тваринок, а потім спілкувалися з тваринками живого кутка ЗОЕНЦ. Діти полюбляють підгодовувати тварин, вони завжди приносять багато різних смаколиків для своїх улюбленців.

У житті треба не тільки чекати добрих вчинків від інших, а й віддавати тепло своєї душі друзям нашим меншим. Адже людина живе для того, щоб творити добро. Творячи добро, вона стає чистішою, духовно багатшою.

Тож творіть добро, і воно повернеться до вас сторицею!

Оксана Стрічко, керівниця гуртка „Юні валеологи” ЗОЕНЦ

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар