«Мистецький дивокрай Черкащини» | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


«Мистецький дивокрай Черкащини»

5 червня на свято творчості і краси, набуття нових знань та вмінь – «Мистецький дивокрай Черкащини» – завітали найкращі художні колективи та окремі виконавці закладів загальної середньої освіти та позашкілля області. Загалом участь у заході взяли понад 1000 учнів та педагогів.

Захід проведено на базі КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» з нагоди відзначення Дня захисту дітей.

Відвідали захід також начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, заступник начальника Оксана Сімушіна, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна.

Відкриваючи мистецький захід, Валерій Данилевський відзначив успіхи учнівської молоді: «Ми вже третій рік поспіль проводимо для наших учнів, позашкільників цей фестиваль, що об’єднує всіх, починаючи від технічної творчості, закінчуючи мистецьким напрямком. Наші учні, позашкільники мають вагомі здобутки протягом року. Зокрема, сьогодні понад 110 учнівських колективів на Черкащині мають звання «зразкового», а понад 20 – «народного». Протягом року наші позашкільники здобули більше 5000 перемог на обласному, всеукраїнському та міжнародному рівнях. Ми пишаємося успіхами наших учнів!».

Фестиваль проходив у сучасній інтерактивній формі з проведенням майстер-класів. На творчих майданчиках дітвора мала нагоду власноруч створити поробки та сувеніри з різних натуральних матеріалів. Зокрема, творча молодь долучилися до соломкарства, паперопластики, створення витинанок, вишивок стрічкою, виготовлення виробів з глини, трави. Також діяв майданчик зі спортивного орієнтування, авто- та авіамоделювання. Хореографічні та вокальні номери можна було переглянути на концертних майданчиках.

Ознайомитися з досягненнями творчої молоді на фестиваль також завітали перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький та перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

У продовження фестивалю відбувся фінальний гала-концерт, на який було зареєстровано понад 350 учасників. Яскраві та неповторні номери не залишили нікого байдужим, свідченням чому були овації глядачів.

На завершення заходу відбулося урочисте нагородження учасників фестивалю.

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар