Заквітчуємо землю нашого рідного краю власними руками | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Заквітчуємо землю нашого рідного краю власними руками

Квіти — одне з найпрекрасніших творінь природи. Квіти ваблять і милують наші очі дивовижною барвистою красою, зігрівають наші серця своєю надзвичайністю, ніжністю, тендітністю.

Семикласники Гуківського ліцею Чемеровецької ТГ, що на Хмельниччині, цього року висадили на своєму квітнику більше 5 кг цибулин тюльпанів та нарцисів! Адже ж хочеться їм, щоб і ліцей, як і вся Україна, був заквітчаний найпрекраснішими весняними квітами в усіх його куточках.

Саме тому, з ініціативи учнів та батьків 7 класу, вчителька біології Марія Йосипівна Лиськова подала заявку від ліцею на участь у проекті «Квітковий рай у кожній школі України» або «Flowers 4 school». Цей благодійний освітній проект спрямований на озеленення українських шкіл квітами від асоціації квіткових виробників Нідерландів і України.

Минулого тижня Марія Йосипівна і її підопічні ліцеїсти отримали від флористів-благодійників омріяний набір цибулин весняних квітів – нарцисів, гіацинтів, тюльпанів, крокусів та інших. На допомогу у висаджуванні цих квітів, не дивлячись на прохолодну погоду,  семикласникам прийшли учні 10 класу – юннати гуртка «Юні валеологи», що нині діє на базі ліцею під патронатом хмельницьких педагогів-натуралістів.

Очолювані керівником гуртка М.Й. Лиськовою, юні гуківські природолюби висадили майже 500 цибулин весняних квітів на квітниках ліцею! Навесні місцеві діти зможуть на власні очі побачити, як з’являються з квіткових цибулин пагони і дають дивовижно красиві квіти, завдячуючи організаторам благодійного освітнього проекту «Квітковий рай у кожній школі України» або «Flowers 4 school». Ось тоді ліцеїсти й побачать, яку барвисту красу вони самі змогли виростити власними руками, і будуть у захваті від неї та результатів своєї праці.

Очікуємо усі разом цвітіння наших квітів навесні та перемоги Збройних Сил нашої країни над ворожим військом агресивних російських окупантів і вигнання їх за межі нашої української держави, адже наша Україна така ж прекрасна, як і її квіти, що зростають на нашій рідній українській землі!

За матеріалами ФБ «Юннати Хмельниччини»

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар