Небесна Сотня – перші Герої російсько-української війни | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) 16-18 квітня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище» (очно) *** до 20 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський конкурс «День зустрічі птахів» (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Небесна Сотня – перші Герої російсько-української війни

20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні під гаслом: «Небесна Сотня – перші Герої російсько-української війни». В цей день згадують найтрагічніші події масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам’ятний день встановлено указом Президента України від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Саме 20 лютого 2014 року в середмісті Києва загинуло найбільше людей, Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону, серед них були успішні підприємці й пенсіонери.

Почуття гідності та честі, право на самовизначення є головними цінностями українців. Ці риси об’єднують наших героїв – борців за свободу та незалежність України різних часів.

Сьогодні, в умовах війни, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символом Свободи.

Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, здатну захистити суверенітет.

Пам’ятаючи про цю трагедію і подвиг для вихованців комунального закладу «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» було проведено: виховні години («Герої не вмирають…», «Код героїв»), бесіди, інформаційні хвилини до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та майстер-клас «Зав’яжу стрічку на честь героїв».

Вихованці гуртків «Юні лісівники» та «Юні охоронці природи» Кіровоградського ОЦЕНТУМ спільно з учнями 7, 10-х класів на базі комунального закладу «Компаніївський ліцей» Компаніївської селищної ради разом з керівником гуртка Полтавець С.В. та вчителем історії Хоменко Ю.І. досліджували історію Української Революції Гідності через поезію Майдану, написану кропивницькими поетами. На сторінці Facebook закладу, керівником гуртка Полтавець С.В., для всіх бажаючих були створені інформаційні листівки-постери з QR-кодами через які можна було ознайомитися з найкращими кінострічками, книжками та поезією, в яких відображена суть історичних подій і процес народження нової нації.

З метою вшанування пам’яті героїв Небесної сотні, виховання патріотичної свідомості та бажання стати гідними громадянами України для вихованців гуртка «Юні лісівники» (керівник гуртка Гвоздик І.В.), який працює на базі ліцею «Гармонія» Знам’янської міської ради Кіровоградської області, було проведено виховний захід «Герої не вмирають…».

Для вихованців гуртка «Юні охоронці природи» (керівник Воробей Т.І.) Кіровоградського ОЦЕНТУМ на базі Підлісненської філії комунального закладу «Олександрівський ліцей № 2» Олександрівської селищної ради Кропивницького району з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні було проведено годину спілкування «Нові часи, нові Герої!»

17 лютого для вихованців гуртка «Юні охоронці природи» (керівник гуртка Татлубаєва Л.Л.) Кіровоградського ОЦЕНТУМ на базі Іванівської філії комунального закладу «Гурівський ліцей Гурівської сільської ради» в дистанційному форматі було проведено виховний захід «Пам’яті Небесної Сотні». Про хронологію Євромайдану та, зокрема, про криваві протистояння у центрі Києва йшлося під час проведення заходу. Поетичними рядками, фотохронікою та відеопрезентацією супроводжувалася розповідь керівника гуртка про незламність та самопожертву українського народу у битві за європейське майбутнє, європейські цінності та свободу. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять Героїв України, які віддали свої життя в ім’я майбутнього своєї держави.

Торуймо свій шлях у світле майбутнє, спираючись на світовий досвід. Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні!

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар