ЗАРЯДЖЕНІ ГІДНІСТЮ І ЖАГОЮ СВОБОДИ! | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** 03 - 20 червня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнської олімпіади випускного шкільного дослідництва (учнівських дослідницьких проєктів) (заочно) *** 11 - 27 червня 2024 року - літня кампанія в НЕНЦ у 2024 році (очно) *** 25 - 27 червня 2024 року - фінальний етап конкурсу «Ленд-арт весна – 2024» в рамках Фестивалю патріотичних дій (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 10 листопада 2024 року - подаються конкурсні роботи на Всеукраїнський конкурс «Дідух – оберіг українського народу» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


ЗАРЯДЖЕНІ ГІДНІСТЮ І ЖАГОЮ СВОБОДИ!

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у десять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події, які згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.

3 метою утвердження ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності українців, які стали на захист прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів українського народу, для вихованців комунального закладу «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» були проведені виховні бесіди та інформаційні хвилини: «Гідні бути українцями», «Ми не зганьбили славу наших предків, нових Героїв дали небесам», «Країна нескорених».

У пам’ять про загиблих Майдану, героїв АТО та ЗСУ вихованці гуртка «Юні охоронці природи» (керівник гуртка Стеблина О.О.), який працює на базі комунального закладу «Ліцей № 4 ім. А.С. Макаренка Долинської міської ради» створили артбук «У своїй хаті своя й правда, і сила, і воля» та приурочили його до Дня Гідності та Свободи. В процесі створення здобувачі освіти ознайомилися із подіями та фактами які відбувалися на території нашої держави.

Керівниками гуртків «Юні лісівники» та «Юні охоронці природи» Кіровоградського ОЦЕНТУМ, які працюють на базі Підлісненської філії комунального закладу «Олександрівський ліцей № 2» Олександрівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області була проведена змістовна робота до Дня Гідності та Свободи. Для вихованців гуртка «Юні лісівники» (керівник гуртка Чабан А.В.) була організована виставка художньої літератури. Діти мали можливість ознайомитися з творами українських письменників в яких висвітлені подвиги героїв минулого та сьогодення. Година спілкування «Україна в наших серцях» була проведена для вихованців гуртка «Юні охоронці природи» (керівник гуртка Воробей Т.І.). Гуртківці ознайомилися з історією виникнення державного свята та поняттями «гідність» і «свобода», створили «краплі» з яких склали слоган, продовживши речення, «Я крапля в океані, яка ….».

Вихованці гуртків «Юні лісівники» та «Юні охоронці природи» Кіровоградського ОЦЕНТУМ на базі комунального закладу «Компаніївський ліцей» Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області відвідали тематичну виставку «Заряджені гідністю та жагою свободи». Діти з цікавістю слухали історію подій революції, якій цього року минуло 10 років. Також діти долучилися до перегляду віртуальної виставки літератури «Відгук серця: книги народжені революцією».

На базі Добронадіївського ліцею Попельнастівської сільської ради працює гурток «Юні охоронці природи» Кіровоградського ОЦЕНТУМ, керівник гуртка Федоров В.М. Вихованці переглянули документальну хроніку тих подій та провели марафон-обговорення «Вкотре «воля чи смерть» – терезів безупинне гойдання» та переглянули інформаційну фото-виставкову «Революція гідності. На шляху до історії».

Для вихованців гуртків ОЦЕНТУМ «Природа рідного краю» (керівник гуртка Романенко В.О.) та «Основи фенології» (керівник гуртка Довга Л.І.) було проведено майстер-класи з виготовлення патріотичних поробок під гаслом – «Ми вільні творити майбутнє» та «Україна вільна мов птаха». Також хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих учасників Революції Гідності, військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які віддали своє життя за Україну.

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар