Вихованці гуртка “Писанкарство” КЗО “Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівською молоддю” долучились до відзначення Дня єднання 2024 | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** 14 - 16 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу з квітникарства та ландшафтного дизайну "Квітуча Україна" (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** 03 - 20 червня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнської олімпіади випускного шкільного дослідництва (учнівських дослідницьких проєктів) (заочно) *** 11 - 27 червня 2024 року - літня кампанія в НЕНЦ у 2024 році (очно) *** 25 - 27 червня 2024 року - фінальний етап конкурсу «Ленд-арт весна – 2024» в рамках Фестивалю патріотичних дій (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 10 листопада 2024 року - подаються конкурсні роботи на Всеукраїнський конкурс «Дідух – оберіг українського народу» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Вихованці гуртка “Писанкарство” КЗО “Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівською молоддю” долучились до відзначення Дня єднання 2024

Взимку 2022 року без пояснень Росія стягнула війська і військову техніку до українського кордону, після чого світові ЗМІ заявили про можливість військового вторгнення РФ в нашу країну. Серед можливих дат початку війни британське видавництво The Sun назвало 16 лютого. Володимир Зеленський закликав українців не панікувати і оголосив цю дату Днем єднання України. Голова держави зареєстрував указ про створення … …свята.

“Нас лякають великою війною і в черговий раз призначають дату військового вторгнення. Це вже не перший раз. Але наша держава сьогодні сильна, як ніколи…. Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ вже підписаний. У цей день ми вивісимо національні прапори, одягнемо синьо-жовті стрічки і покажемо всьому світу нашу єдність”.

Це свято має згуртувати українців навколо національної ідеї і показати російським пропагандистам, що ми – єдиний народ.
День єднання України – сенс свята

Українці мають різний рівень доходів, професію і віросповідання, але всі вони люблять свій дім і хочуть жити в мирі.
Офіційне святкування

Початок заходів із відзначення Дня єднання у 2022 році, згідно з Указом Президента України, сплановано було на 10:00 16 лютого 2022 року в усіх населених пунктах України. 14 лютого 2022 року, Кабінет Міністрів України затвердив план заходів із відзначення Дня єднання. 15 лютого 2022 року, на пресконференції у Києві, Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що 16 лютого на усіх телеканалах країни заплановано проведення телемарафонів. 16 лютого, згідно з Указом Президента України, заплановане: підняття Державного Прапора України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах; виконання о 10.00 Державного Гімну України; проведення закордонними дипломатичними установами України в державах перебування відповідних іміджевих заходів, спрямованих на єднання та підтримку України.

Не можна бути справжнім громадянином своєї країни, коли ти не усвідомлюєш свого коріння та не знаєш історії свого народу.

Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, пiдтримують зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дiдiв; справу боротьби за Українську державу.
Кожен з вихованців гуртка створив свою унікальну авторську писанку , з яких було створено композицію “Єдина Україна”, де кожна писанка походить з різних регіонів нашої країни. А разом вони об’єднуються у символичне коло, “Єдину Україну”.
Перегляньте відео за посиланням:


За для подальшого успішного державотворення, всім нам потрібно об’єднатися навколо спільної мети. А мета єдина для всіх нас – побудова заможної демократичної сильної України.

Ми – молоде покоління незалежної України віримо, що територіальна цілісність нашої держави скроплена кров’ю незламних борців навіки залишиться непорушною.

Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти великої мети – побудові економічно-духовно багатої, вільної демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

У нас нема жодних сумнівів, що попри всі труднощі, Україна буде успішною.

Підготувала керівник гуртка КЗО“ОЕНЦДУМ” Олена НЄМКОВА

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар