Проведено заходи в КЗО “Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді” до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** липень – серпень 2024 р. - Всеукраїнський огляд на тему «Наші практичні природоохоронні дії в цифрах» у форматі дашборд (заочно) *** 27 - 29 cерпня 2024 року - Всеукраїнський навичковий форум «Юні нобеліанти» (очно) *** 28 - 29 cерпня 2024 року - Всеукраїнська науково-педагогічна конференція «Сучасні тенденції підвищення якості освіти» (Profi NENC) (очно) *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну (очно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 жовтня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський конкурс «Чарівний акваріум в культурі українця» (заочно) *** до 10 листопада 2024 року - подаються конкурсні роботи на Всеукраїнський конкурс «Дідух – оберіг українського народу» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Проведено заходи в КЗО “Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді” до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня 2024 року Україна відзначає День пам’яті та примирення, перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

З метою вшановування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни, педагоги комунального закладу освіти “Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді” (далі – КЗО “ОЕНЦДУМ”, директор Юрій Педан) підготували та провели низку заходів.

Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українська земля понесла надзвичайні втрати. Імена визволителів закарбуються у нашій пам’яті назавжди, Ми вклоняємося їхньому подвигу, вони назавжди залишаться в історії рідного краю, України та світу. Генетична пам’ять роду передається із покоління в покоління, зберігаючи пам’ять про героїчних воїнів, про події та факти Другої світової війни.

Для вшанування пам’яті створена відеопрезентація “8 травня – День пам’яті та примирення”, яку можна переглянути за посиланням https://youtu.be/QGQsEoL5lMM .

А також, щоб поглибити знання про історію нашого краю пропонуємо переглянути презентацію “Шануємо історію нашого краю” за посиланням https://drive.google.com/file/d/12dVAkpvhbQZ0YQQEbg01D4_zdfPHnLoC/view?usp=drive_link .

Була проведена щорічна трудова операція “Обеліск” з озеленення та благоустрою монументу вшанування загиблого екіпажу бронепоїзда поблизу залізничної станції “Дніпро-Лоцманська”. До монументу покладено квіти бузку, вирощені в КЗО “ОЕНЦДУМ”. Звітні фото за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1aRvKAFD10axE4hBKuo11fNgvSL7ulOsd?usp=drive_link

Червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Дизайн розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України.

Ольга РАКОВЕЦЬ, керівник гуртка КЗО “ОЕНЦДУМ”, створила майстер-клас з нетрадиційного малювання маків для дітей, який можна переглянути за посиланням https://youtu.be/0pjp5nQacvk

Вічна і світла пам’ять українським воїнам, які віддали свої життя у боротьбі з нацизмом у Другій світовій війні. Пам’ятаємо їхній подвиг і злочини гітлерівського режиму. Молимося за наших військових, які відстоюють нашу Батьківщину зараз.

Зав. відділу організаційно масової роботи КЗО“ОЕНЦДУМ” Надія ШПІТЬКО

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар



  • ngopibet
  • imbaslot
  • asia76
  • a200m
  • ngopibet
  • ngopibet
  • dewa288
  • ngopibet