Веселкова профільна школа «Дивосвіт» у ЛОЦЕНТУМ | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** 03 - 20 червня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнської олімпіади випускного шкільного дослідництва (учнівських дослідницьких проєктів) (заочно) *** 11 - 27 червня 2024 року - літня кампанія в НЕНЦ у 2024 році (очно) *** 25 - 27 червня 2024 року - фінальний етап конкурсу «Ленд-арт весна – 2024» в рамках Фестивалю патріотичних дій (очно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну (очно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 10 листопада 2024 року - подаються конкурсні роботи на Всеукраїнський конкурс «Дідух – оберіг українського народу» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Веселкова профільна школа «Дивосвіт» у ЛОЦЕНТУМ

З 17 до 28 червня 2024 року на базі КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» для вихованців гуртків (25 дітей) проведено літню профільну школу «Дивосвіт». Різнобарвними та яскравими були дні для учасників школи. Кожен день школи відповідав певній тематиці та кольору.

Щодня у Центрі панував гарний настрій, веселі посмішки, тепла атмосфера.

Перший день школи «Дивосвіт» розпочався ознайомленням з режимом перебування, правилами поведінки в літній профільній школі, інструктажем із безпеки життєдіяльності. Для дітей педагоги провели тренінг «Будьмо знайомі» та квест «Країна «Дивосвіт». Розгадуючи питання квесту, вихованці пройшли локації на території Центру: «Планета ЗОО», «Сад», «Ферма».

Квест завершився на локації «Акванаріум» переглядом відеофільму про морських жителів. Щоб діти за звичкою не тягнулися до гаджетів, педагоги запропонували драйвові та захопливі ігри на свіжому повітрі, під час яких вони розважились і навчилися нового.

В червоних барвах другий день школи «Дивосвіт» розпочався екскурсією еколого-освітньою виставкою «Планета ЗОО» КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді». Мандруючи постійно діючою еколого-освітньою виставкою «Планета ЗОО» діти більше дізнавалися про тварин, що мешкають у Центрі, доглядали за ними. Слухачі школи «поспілкувалися» з тваринками контактного зоокуточка «Дружній до дітей», зробили світлини на згадку. Школярі пререглянули відеофільм «Мої веселі друзі звірята», дізналися про цікаві факти із життя тварин. Цікавою та захоплюючою була бесіда на тему: «Увага! Змії!». Діти дізналися про види змій, які живуть у нашій місцевості та правила поведінки при зустрічі з ними в лісі, на відпочинку. Надзвичайно цікавою була гра «Вгадай українську пісню» (за емодзі). Діти співали пісні, які відгадували. В перервах між заняттями з дітьми педагоги провели рухливі ігри на свіжому повітрі та вікторину «Фауна України».

Третього дня школа «Дивосвіт» свою роботу розпочала екскурсією в Стрийський парк – пам’ятку садово-паркового мистецтва. Діти любувалися його мальовничими краєвидами, озером з лебедями, цікавими пам’ятниками, багатою колекцією рослин: екзотичниими деревами, кущами з різних частин світу. Вихованці фотографували об’єкти природи та робили світлини на згадку. Педагоги ЛОЦЕНТУМ провели слухачам школи бесіду на тему: «Екологічні злочини військових дій в Україні в результаті російсько-української війни». На галявині парку для дітей організували захоплюючі ігри на свіжому повітрі, провели пізнавальну гру «Бережіть природу, діти!». У STEM-лабораторії Центру діти зацікавлено слухали та задавали різноманітні питання на занятті «День літнього сонцестояння». Для розвитку фантазії, дитячої творчості учасникам школи педагоги провели майстер-класи з бісероплетіння та «Старим речам – друге життя», де навчили дітей легких лайфхаків, за допомогою яких можна подарувати старим і непотрібним речам друге життя.

Четвертого дня квіткова школа «Дивосвіт» розпочалася мандрівкою на учнівську навчально-дослідну земельну ділянку, у лабораторію закритого грунту, де вихованці ознайомилися з рослинами, з методами висаджування та доглядом за ними. Зворушливою та щемливою була для дітей зупинка біля верби (матсуда форма звивиста), яку висадили вихованці з педагогами в пам’ять за загиблими під час подій Майдану у 2014 році. Цікавим було для учасників школи практичне заняття з визначення рослин, кущів, дерев на території ЛОЦЕНТУМ за допомогою програми Flora incognita. Вихованці завантажили дану програму на свій смартфон та працювали в командах. Переможці отримали солодкий подарунок. Педагоги провели дітям майстерки з висаджування та догляду за кімнатними рослинами, з виготовлення квітів із гофрованого паперу, квіткових композицій, де кожен учасник відчув себе юним дизайнером. У STEM-лабораторії Центру учасники школи зацікавлено спостерігали за роботою фруктового годинника. На свіжому повітрі педагоги провели різноманітні ігри та квести, вікторину «Флора України».

Країною здоров’я учасники школи «Дивосвіт» розпочали п’ятий день. Сьогодні діти дізналися, де живуть вітаміни, яка їжа є корисною, а яка шкідливою для організму людини. У STEM – лабораторії Центру діти під керівництвом педагогів використовуючи нітратомір провели дослідження овочів і фруктів на вміст нітратів, а також дізналися чим шкідливі нітрати та нітрити для організму людей та тварин. Слухачі школи грали гру «Розділи на групи» (овочі, фрукти, ягоди, горіхи). Після чого діти були учасниками майстер-класу «Ліплення з повітряного пластиліну овочів та фруктів». Надзвичайно цікавою була бесіда про лікарські та отруйні рослини. Діти переглянули відеопрезентацію про дані рослини та були активними учасниками при її обговоренні. Ігри на свіжому повітрі в цей день були особливо цікавими. Їх для дітей проводили студенти біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, які в КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» проходять виробничу практику з позакласної роботи та виховання.

Шостого дня школа «Дивосвіт» поринула у синьо-голубий загадковий світ казки. Діти уважно слухали казки, які читали педагоги ЛОЦЕНТУМ та із захопленням пригадували казки, які рідні читали їм перед сном. Після прослуховування казок вихованці ліпили казкові персонажі, малювали малюнки до сюжетів українських казок, занурившись у світ дитинства. Як завжди дітям було цікаво брати участь у рухливих іграх на свіжому повітрі та вікторині «У казки на гостинах». Позитивними емоціями слухачі школи зарядилися під час творчої години «Тваринка контактного зоокуточка «Дружній до дітей» – персонаж казки…».

Справжнім жовто-сонячним святом сьомого дня для всіх учасників школи стала розважальна програма «Зірки, на сцену!», яка відбулася на території ЛОЦЕНТУМ. Талант і творчість – неповторна сила, що світ веде у майбуття! В цей день вихованці школи поринули у світ талантів. Вони виступали, демонструючи свої дитячі таланти: декламували вірші, танцювали, співали, виконували елементи бойового карате. Педагоги школи провели дітям драйвові та захопливі ігри на свіжому повітрі, отримавши заряд позитиву та радості. Надзвичайно цікавим виявився майстер-клас з аквагриму. У дітей залишилися неймовірні враження, чудові спогади та яскраві фотографії. Наші українські діти талановиті і творчі. Хай Господь дарує кожній дитині щасливу долю!

Восьмого дня в лавандових кольорах у школі «Дивосвіт» панувала творча атмосфера. Творчість дозволяє дітям проявити свої почуття, дарує відчуття свободи та радості. На майстер-класі з розпису яворівської забавки учасники школи не лише вчилися розмальовувати іграшки (пташки, коники, ангелики), вони дізналися також про історію розвитку яворівського забавкарства, етапи створення іграшки, традиційні мотиви розпису дерев’яної забавки. Дітей зацікавили майстер-класи з паперопластики, де вони виготовляли із паперу квіти технікою оригамі та квіти з гофрованого паперу. Навчилися техніки виготовлення ляльки-мотанки та отримали власноруч зроблений сувенір-оберіг на згадку. Діти були активними учасниками квесту «Скарби моєї країни» та ігор на свіжому повітрі.

В синьо-жовтих кольорах школа «Дивосвіт» розпочала дев’ятий день із години спілкування «Державні символи України. Конституція України». Педагоги ЛОЦЕНТУМ пригадали дітям, що вони є маленькі громадяни України і повинні пам’ятати, що Україна – суверенна і незалежна, демократична, правова держава; державною мовою України є українська; державними символами – прапор, герб і гімн. Із задоволенням та вдячністю діти працювали в арт-майстерні «Подарунок воїну». Вони виготовляли листівки «Дякуємо воїнам ЗСУ», патріотичні браслети-обереги з гумок та бісеру. Як зазвичай, діти мали змогу відпочити, пограти в цікаві ігри на свіжому повітрі та насолодитися спілкуванням з друзями. Хвилюючою та щемливою для слухачів школи була літературна студія «Україна понад усе», на якій діти декламували вірші про Україну, сьогодення. Окремі діти розповідали про пережиті моменти від початку війни, про своїх батьків, які захищають нашу країну від російської агресії. Із захопленням вихованці школи створювали колаж «Державні та народні символи», малюючи на карті України тризуб, прапор, калину, вербу, лелеку, соняхи, писанку, колоски, вишиванку, коровай. Низький уклін нашим воїнам, які захищають Українську державу, націю та дітей!

Останній день літньої профільної школи «Дивосвіт» був у рожевих барвах з надією на краще майбутнє. Закінчилася школа та не закінчилося літо… В школі було багато активних та творчих дітей! На позитивній ноті відбулося завершення школи –  діти раділи, співали, брали участь у майстер-класах, в інтерактивних іграх, створювали малюнки на асфальті на тему: «Світ щасливого дитинства», грали ігри на свіжому повітрі.

Дітям педагоги вручили буклети про наш заклад, про еколого-освітню виставку «Планета ЗОО» «Дивлюсь, дивуюсь, дізнаюсь…», екозакладки для книжок, солодощі, робили світлини на згадку. Учасники школи жваво ділились враженнями від перебування в школі та залишили свої побажання на карті «Дивосвіт». Щодня у Центрі панував гарний настрій, веселі посмішки, тепла атмосфера. Це і є найкращим свідченням того, що життя у школі було насиченим та яскравим!

Нагородою для дітлахів стала подорож до фонтану «Івасик Телесик» у Стрийському парку, прогулянка парком та смакування морозивом. Море вражень дітлахи забрали із собою до наступного літа!

Усім щасливого відпочинку влітку! До нових зустрічей! Миру та Перемоги Україні! Дякуємо ЗСУ за можливість дарувати дітям радість!

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар



  • ngopibet
  • imbaslot
  • asia76
  • a200m
  • ngopibet
  • https://alunaluninovasi.id/tune/?rugidong=b200m