16 жовтня з нагоди Міжнародного дня хліба педагогами Кам’янець-Подільського позашкільного навчально-виховного об’єднання (надалі – ПНВО) для вихованців закладів освіти громади проведено ряд цікавих тематичних заходів, метою яких було нагадати кожному його учаснику про значення хліба у повсякденному житті та про важливість пекарської справи, котра поєднує в собі мистецтво й працьовитість, необхідні для існування людства. Зокрема проведено майстер-клас під назвою «Хліб – усьому голова», де учасники дізналися більше про традиції випікання хліба, ознайомилися з різними видами хлібобулочних виробів та їх значенням у культурі. Взяли участь у вікторині присвяченій історії українського хліба, його символіці та ролі в різних культурах місцевого населення, народних традиціях і обрядах.
На завершення учасники побували на захоплюючій екскурсії до Музею хліба, що знаходиться у еколого-натуралістичному відділі ПНВО, де побачили унікальні експонати та дізналися більше про історію хлібопекарства в Україні й на Поділлі.
Музей хліба в еколого-натуралістичному відділі ПНВО створювався колективом педагогів-натуралістів колишньої станції юних натуралістів на чолі з відомою ентузіасткою юннатівського руху Людмилою Іванівною Ткач ще в далеких 80-х роках минулого століття і багато років поспіль є одним із найкращих в Україні та активно використовується у юннатівській роботі з учнями з метою трудового й патріотичного виховання. Сприяє екологічній освіті, формуючи екологічну культуру підростаючого покоління Кам’янеччини.
Сьогодні цей важливий для кам’янчан і всього нашого краю навчальний об’єкт старанно збережений, доглянутий, поповнений новими експонатами і постійно й активно використовується колективом педагогів ПНВО для забезпечення потреб освітнього процесу в дитячих творчих об’єднаннях та закладах освіти міста й місцевої громади.
Також директор ПНВО Ілаш Наталія Миколаївна побувала на тематичній виставці Кам’янець-Подільського фахового коледжу харчової промисловості «Історія хліба в Україні» де була нагороджена подякою за плідну співпрацю, взаєморозуміння, всебічну підтримку у реалізації завдань професійної підготовки фахівців та з нагоди Дня працівників харчової промисловості.
За матеріалами Кам’янець-Подільського ПНВО