День народження клубу «Мрія» | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) 16-18 квітня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище» (очно) *** до 20 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський конкурс «День зустрічі птахів» (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


День народження клубу «Мрія»

У листопаді 2022 року у Кривобалківському ліцеї Веснянської сільської ради Миколаївської області відбулася непересічна подія — відкриття Євроклубу. Вважаємо, що символічно перше засідання клубу співпало із Днем української писемності і мови. Напередодні відбулося голосування щодо назви клубу. У ньому брали участь учні 5-11 класів, із 39 запропоноватих назв кожен учасник вибирав одну. Потім вівся підрахунок, який показав, що найбільшу кількість голосів отримала назва «Мрія». Презедентом клубу обрано Житник Анастасію, ученицю 9 класу.

Розпочалося засідання клубу демонстрацією відео виконання гімну Європейского Союзу (текст є частиною вірша Фрідріха Шіллера «До радості», написаного 1785 року. Майже три десятиліття тому Людвіг ван Бетховен написав музику, яка стала частиною його Дев’ятої симфонії).

З німецької мови на українську вірш «До радості» переклав Микола Лукаш, відомий український перекладач, мовознавець і поліглот.

Сьогодні наша країна переживає важкі часи. І мотивуючими для нас звучать рядки цього твору:

Будь твердим в лиху годину,

Поміч скривдженим давай,

Всюди правду знай єдину,

Зроду клятви не ламай,

Не знижайсь перед потужним,

Коли треба — важ життям!

Шана й слава чесним, мужнім,

Згуба підлим брехунам!

Переможні акорди твору виконуються і на честь наших захисників, всіх ,хто працює для нашої Перемоги над ворогом, адже наша Україна була, є і буде !вільною та незалежною!

На засіданні клубу були присутні гості: Наталя Яворська – методист ОЕНЦУМ методичного відділу та Тетяна Яковлєва, методист, педагог-організатор МЗШ № 45. Керівник ЄК “Країнами і континентами”, яка звернулася до присутніх з вітальним словом та запросила до співпраці.

Також учасники познайомилися із відеопрезентацією роботи одного із євроклубів, а саме Харківської ЗОШ І-ІІІ № 157.

День народження клубу – це нове свято нашої шкільної громади. А яке ж свято без подарунків? Для всіх учасників була проведена вікторина «100 кроків до Європи», яку організувала одна із кураторів клубу Зоя Вербицька та вручені подарунки.

Вербицька Зоя Володимирівна працює керівником гуртка «Народного художнього колективу» гуртка народних ремесел «Колорит» в Обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді з 2019 року. Перейшла з колективом з Миколаївського районного Будинку творчості учнів (в зв’язку з децентралізацією). Вона вже багато років навчає дітей народним ремеслам. Вихованці її — активні учасники різноманітних конкурсів та акцій як обласного так і всеукраїнського рівнів. Неодноразово нагороджена грамотами, отримала звання «Відмінник освіти України» та нагрудний знак «Софія Русова».

Робота керівника гуртка направлена на відродження та пропаганду народних художніх промислів. Пріоритетними напрямами роботи гуртка є: соломоплетіння, витинанка, бісероплетіння, килимарство, виготовлення оберегів і народних іграшок.

Зоя Володимирівна навчає дітей бачити красу природи, навколишнього світу та відображати цю красу у своїх роботах.

Зустрічі з майстрами народних ремесел, творчі лабораторії, різноманітні майстер-класи, екскурсії все це є у педагогічному арсеналі Вербицької З.В.

А відтепер засідання і робота євроклубу «Мрія»стане ще одним напрямком діяльності цього талановитого педагога та її вихованців.

Вони тільки розпочали свою роботу: на мапі України з’явилася ще одна позначка нового осередку Євроклубу – на Миколаївщині. Сподіваємось, що у плідній співпраці учнів та кураторів клубу вони зможуть: розповісти європейцям про наш край, нашу Батьківщину , її культуру та історію. Зможуть брати участь у нових проєктах, знайомитися з європейськими цінностями через спілкування з однолітками. Попереду багато цікавого, приєднуйтесь!

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар