СВЯТО МИКОЛАЯ-ЧУДОТВОРЦЯ | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** 22 квітня - 02 травня 2024 року - проведення Всеукраїнської декади екологічної освіти (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** 03 - 20 червня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнської олімпіади випускного шкільного дослідництва (учнівських дослідницьких проєктів) (заочно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


СВЯТО МИКОЛАЯ-ЧУДОТВОРЦЯ

Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая.

Святий Миколай з давніх давен був одним з найбільших шанованих святих як православної, так і католицької церкви та завжди вважався покровителем знедолених і бідних, опікуном дітей. Недарма його називають Микола – чудотворець, адже він причетний майже до всіх чарівних і добрих справ. І тепер, як і в давні часи, діти найчастіше звертаються по втіху та заступництво до Святого Миколая. І, звичайно, обов’язково шукають 19 грудня свій чобіток із подарунками від Миколая.

19 грудня педагоги об’єднання раннього розвитку комунального закладу “Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді” створили невеличке свято до Дня святого Миколая для своїх маленьких вихованців. Для діток вони підготували конкурси, ігри, вікторини, а також солодкі подарунки-«миколайчики»; поділились з ними своєю любов’ю, добром і щедрістю душі.

„Ми віримо, що Микола Чудотворець буде завжди охороняти ваш життєвий шлях, а ми – дорослі, зробимо все від нас залежне, щоб зігріти вас теплом своїх сердець, допомогти знайти себе в житті, захистити від усіх негараздів. Бажаємо вам, щоб здійснились усі заповітні мрії та бажання, які ви сьогодні загадали Святому Миколаю”, – зазначили педагоги об’єднання раннього розвитку КЗ ЧОЦЕНТУМ.

«На це свято, безумовно, чекають усі малюки: пишуть листи доброму Миколаю про омріяні подарунки, а в ніч на 19 грудня засинають із особливим відчуттям того, що завтра на ранок відбудеться справжнє диво. Готуються і батьки, але, на жаль, здебільшого матеріально. Тоді як подарунок – це не лише іграшка чи солодощі під подушкою. Є інші цінні дари, які мама і тато можуть дати своїй дитині – особливий світ поетичного слова, душевне тепло, увагу», – ось головна настанова педагогів закладу батькам своїх вихованців.

 

DSC_0269

DSC_0277

DSC_0279

DSC_0282

DSC_0283

DSC_0287

DSC_0288

DSC_0289

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар