Міжнародний день Землі | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** 22 квітня - 02 травня 2024 року - проведення Всеукраїнської декади екологічної освіти (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** 03 - 20 червня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнської олімпіади випускного шкільного дослідництва (учнівських дослідницьких проєктів) (заочно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Міжнародний день Землі

21 квітня напередодні Міжнародного дня Землі для школярів «Фінансового ліцею» Подільського району м. Києва завідувачкою відділом екології Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Радченко Т. Д. та провідними фахівцями з екологічної освіти Національного природного парку «Голосіївський» Крижановською О. Т. та Крижановською О. В. в бібліотеці ім. Юрія Збанацького Подільського району був проведений виховний захід «Збережемо первоцвіти!». Школярі були ознайомлені з історією відзначення Дня Землі в світі та проведенням його в Україні, а також мали змогу здійснити віртуальну екскурсію стежками НПП «Голосіївський», дізнатися про перші весняні квіти, що зростають на території парку, заходами щодо їх охорони та познайомитись з книжками дитячої письменниці Олени Крижановськой.

22 квітня в Міжнародний день Землі відбулося виїзне розширене засіданні Національної Екологічної Ради України спільно з громадськими радами Держекоінспекції та Держрибагентства на тему “Стан водних ресурсів України».

В засідання взяли участь депутати Київради, вчені Національної Академії Наук України, представники Агенства рибного господарства України, Державної екологічної інспекції, Комунального підприємства «Плесо»

Засідання відкрилося зарибненням столичного озера «Берізка» (Гідропарк, Київ), яке проведено в рамках Програми «За відновлення Київських водойм». Захід проведено для дітей переселенців з Донецької та Луганської областей, над якими шефство взяла Українська православна церква Київського патріархату. Діти переселенці з зони АТО випустили більш ніж 2000 штук молоді різних видів риби. Дуже символічно, що діти з непростою долею простягнули руки допомоги столичним водоймам, яким вона життєво необхідна.

Під час зариблення озера «Берізка» іхтіологи Кіеврибоохрани та співробітники Держекоінспекції провели «Зелений урок», під час якого познайомили дітей з різноманіттям вітчизняного водного живого світу. Фізичний біль можна подолати, він тимчасовий, а ось душевні травми залишають рубець на все життя. Саме завдяки такому заходу діти відчувають чудодійну лікувальну силу природи, яка їм так необхідна зараз.

Діти мали змогу загадати свої найзаповітніші бажання випускаючи у водойму «золоту рибку». І так хочеться вірити, що сотвориться диво і здійсняться всі їхні побажання!

 

23 квітня в рамках декади з відзначення Міжнародного дня Землі вихованці гуртка юних екологів НЕНЦ (керівник Радченко Т.Д.) традиційно зустрілися з науковими співробітниками Національного природного парку «Голосіївський». Цього разу в гостях у юннатів були провідні фахівці з екологічної освіти Ольга Тимофіївни Крижановська та Олена Володимирівна Крижановська. Зустіч була присвячена збереженню раньоквітучих рослин, що зростають в парку, їх різноманіттю та сучасному стану. Діти ознайомились з науково-популярним виданням співробітників НПП «Голосіївський» – «Первоцвіти», а також з цікавими книжками дитячої письменниці Олени Крижановської. Переможці екологічних вікторин отримали призи від журналів «Паросток» і «Колосок».

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар