Всеукраїнський конкурс есе «Здоров’я. Вибір кожного» | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Всеукраїнський конкурс есе «Здоров’я. Вибір кожного»

Друже!

Ми – громадська організація «Здорове людство», і спільно з партнерами ми хочемо поцікавитися твоєю думкою та запрошуємо тебе поділитися історією з твого життя про те, як та чи інша дія, поведінка чи вибір вплинув чи може вплинути на здоров’я людини і, тому — на її життя.

Свої роздуми, висновки з пережитих чи почутих ситуацій, поради, план дій надсилай на конкурс «Здоров’я. Вибір кожного» у формі есе. Конкурс есе «Здоров’я. Вибір кожного» триває з 01 лютого до 10 квітня 2019 року.

Про що писати?

Стан здоров’я людини – це, як правило, результат її щоденного вибору та ставлення до власного організму. Чи повноцінно вона харчується, чи достатньо часу приділяє сну та фізичним вправам, чи вдалося їй уникнути шкідливих звичок, агресивних впливів середовища, інфекцій, і чи вона регулярно відвідує лікаря, аби контролювати роботу органів та систем організму, чи перевірятися на небезпечні інфекції (ВІЛ, гепатити, вірус папіломи людини та інші).

Чому конкурс есе?

Щоб дати тобі можливість висловитися і …

… нагадати про важливі речі твоїм одноліткам, зокрема про те, що життя та здоров’я – найбільша цінність для людини.

… почути думку видатних українців про твій стиль написання.

… отримати приз, якщо твоя робота виявиться одною з кращих на думку журі.

Для кого конкурс есе «Здоров’я. Вибір кожного»?

Для учнів 9-10 класів загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв України.

Подача есе на конкурс

На конкурс приймаються авторські оригінальні есе українською мовою у форматі Word на тему «Здоров’я. Вибір кожного» обсягом до 2500 знаків, подані на електронну адресу: z-vk@i.ua. Назва файлу має містити назву есе, ім’я та прізвище автора (тощо) латиницею.

Крім роботи просимо тебе надіслати лист про себе у довільній формі, вказавши прізвище, ім’я, по батькові та дату народження, місце проживання (лише поштовий індекс та назва населеного пункту), назву навчального закладу, з уточненням класу чи курсу, контактні дані: номер телефону та адресу електронної пошти.

Для переможців

Серед учасників будуть визначені переможці, які посядуть I, II, III місця. Автори найкращих робіт на думку журі отримають призи та можливість побачити свої твори на Інтернет-ресурсах із великою аудиторією читачів, а навчальні заклади переможців отримають відзнаки.

Детально умови проведення конкурсу викладено у Положенні про Всеукраїнський конкурс есе “Здоров’я. Вибір кожного”.

Поради щодо написання есе

На додаток до інформації, яка вже тобі відома =)

За різними версіями слово «есе» у перекладі означає «дослід» чи «нарис». Есе – це завжди власні думки та враження, висловлені через асоціації, порівняння, аналогії, символи, паралелі, парадокси у вигляді невеликого літературного твору.

Як правило, будь-яке есе – це декілька частин.

У вступі формулюється тема, про яку розмірковуватиме автор.

В основній частині викладаються думки автора на тему, які підтверджуються різноманітними аргументами, прикладами з життя. У кінці має бути висновок, з підбиттям підсумків.

Все в есе ґрунтується на власних знаннях та уявленнях людини.

Про нас

Громадська організація «Здорове людство» (fb.com/zdorovelyudstvo, www.piohc.org.ua):

– створена в 2008 році в м. Києві.

– надає соціально-психологічну підтримку дітям із важкими захворюваннями (ВІЛ/СНІД, рак) та їхнім сім’ям, а також опікується профілактикою нових випадків ВІЛ та раку серед українців.

– є ініціатором Всеукраїнського соціально-освітнього волонтерського проекту «Здоров’я. Вибір кожного» з профілактики ВІЛ/СНІДу та онкологічних захворювань серед підлітків і молоді, втілюваного з 2016 року в форматі лекцій-бесід з використанням мультимедіа в школах та закладах професійно-технічної освіти.

Чекаємо на твоє есе та бажаємо перемоги!

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар