«100 славних років Позашкіллю» | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) 16-18 квітня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище» (очно) *** до 20 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський конкурс «День зустрічі птахів» (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


«100 славних років Позашкіллю»

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, відповідно до Плану всеукраїнських та міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2018 рік, з 17 до 19 вересня 2018 року, провів щорічний Всеукраїнський конкурс з флористики та фітодизайну. Цьогорічний конкурс було проведено за темою «100 славних років Позашкіллю».

Під час Конкурсу юні флористи та фітодизайнери втілювали свої проекти у двох номінаціях: «Квіткові килими» та «Флористична скульптура», використовуючи знання та навички, здобуті під час занять у гуртках або отримані за допомогою самостійного навчання.

Конкурс проводився у два етапи: І етап − відбірковий – проводився до 15 серпня в областях України; ІІ етап − фінальний (всеукраїнський) – відбувся з 17 до 19 вересня 2018 р. в м. Києві на базі НЕНЦ.

Участь у фінальному етапі прийняли 13 команд-переможців відбіркового етапу з різних областей України. Команди мали склад: 2-4 вихованці та керівник, з таких областей України: Івано-Франківської, Дніпропетровської, Донецької, Сумської, Полтавської, Чернігівської, Рівненської, Кіровоградської, Вінницької, Харківської, Херсонської, Одеської та Закарпатської.

Всеукраїнський конкурс з флористики та фітодизайну – це можливість юним флористам поділитися своєю майстерністю та талантом. Учасники конкурсу кожного року створюють неповторну красу, використовуючи колір, форму, фактуру природних та декоративних матеріалів. Сила їх бажання творити прекрасне власними руками нікого не залишає байдужим, працюють дуже вони завзято та натхненно.

В їх композиціях втілюється відображення людської любові, щирості, вірності, життєвої сили та віри, які висвітлюють маленькі митці під час творчого захисту. Конкурсанти змушують сміятися та плакати, пробуджуючи все світле у серцях журі та глядачів конкурсу.

Учасники конкурсу мали змогу не лише поділитися власним досвідом, та позмагатися за перемогу, а і самим здобути нові знання, вміння та навички. Так в рамках конкурсу відбулася зустріч з флористом, випускницею Міжнародної школи аранжування квітів Рити Гарансілс (Латвія), Міжнародної академії флористики Наталії Агеєвої (Україна) – Світланою Щербатою. Яка поділилася досвідом участі у командному проекті флористів України в Міжнародному конкурсі «Квіткові килими» що проходить щорічно у м. Венспілс (Латвія), де команди виборювали 3 та 1-ше місця.

Цьогорічний конкурс відрізнявся ще й дуже сильним складом журі, яке оцінювало створені килими та скульптури. Так, до складу журі входили флористи міжнародного рівня.

Олена Бутко – майстер-флорист, викладач флористики, засновник і викладач «Фітоарт-студії Олени Бутко». Випускниця Міжнародної школи аранжування квітів Рити Гарансілс (Латвія), Міжнародної академії флористики Наталії Агеєвої (Україна), Міжнародної школи флористичного дизайну Араіка Галстяна (Росія), дипломант національних і міжнародних конкурсів флористів.

Айя Жагаріне – майстер-флорист, викладач Міжнародної школи аранжування квітів Рити Гарансілс (Латвія), суддя міжнародного класу.

Роботи учасників Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну отримали багато схвальних відгуків членів журі, в деяких роботах вони були приємно вражені талантом дітей, композиційним підбором матеріалів,  технікою виконання.

Так, в номінації «квіткові килими» найсильнішими виявилися вихованці гуртка «Флористика» керівник: Марущак Оксана Анатоліївна, Івано-Франківської міської дитячої екологічної станції, з конкурсним проектом: «Станіславська мармуляда», що отримали найбільшу кількість балів і вибороли Гран-прі конкурсу.

Перше місце посіла команда вихованців гуртка «Екологічний дизайн», керівники: Дужук Сніжана Андріївна, керівник гуртка – методист, Катюха Валентина Василівна, завідуюча відділом екології та квітникарства Комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради з конкурсним проектом: квітковий килим «Від ідеї до успіху».

Друге місце – посіли вихованці гуртка «Юні флористи та фітодизайнери», керівник: Корень Тетяна Іванівна КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» з конкурсним проектом «Ми набираємо оберти», команда вихованців гуртків «Флористика», керівник: Пузєєва Світлана Миколаївна, керівник гуртків, еколого-натуралістичного відділу Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості», з конкурсним проектом: квітковий килим «Листівка «З Ювілеєм» та вихованки учнівського флористичного об`єднання «Флора» Комунальний заклад «Олешківська спеціальна загальноосвітня школа І-ІІІ ст. Херсонської обласної ради» з проектом «Юннатівський калейдоскоп».

В номінації «флористична скульптура» перемогу отримала команда вихованців зразкового гуртка «Золоті пелюстки», керівник Іванкова Тетяна Анатоліївна, керівник гуртка Комунального позашкільного навчального закладу «Одеський центр дитячої та юнацької творчості «Самоцвіт» з проектом «100 років плекаємо творчість».

Друге місце в даній номінації посіла команда вихованців Великописарівської районної станції юних натуралістів Сумської області з проектом «Обрядовий хліб». Керівники: Драгун Зоя Петрівна, директор, Бриль Вікторія Сергіївна, керівник гуртка.

Третє місце зайняли вихованці гуртка «Фітодизайн з основами художньої майстерності», керівники: Крафт Анна Сергіївна, керівник гуртка «Юні квітникарі», Мокляк Аліна Олексіївна, зав. відділом екологія і охорона природи, керівник гуртка «Фітодизайн з основами художньої майстерності Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, з конкурсним проектом: квіткова скульптура «Лелеки як символ любові до рідного краю».

Також учасники Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну мали змогу повчитись у дорослих флористів, спостерігаючи за їх роботою під час проведення Міжнародного семінару «Флористичні об’єкти» ФітоАрт-студії Олени Бутко.

 

Фотозвіт можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар