Небесній сотні шана і молитва | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) 16-18 квітня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище» (очно) *** до 20 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський конкурс «День зустрічі птахів» (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Небесній сотні шана і молитва

Їх назвали Небесною Сотнею – героїв, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, патріотів, що полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину.

Майдан. Мабуть, нині це слово знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності – велика й головна площа в центрі Києва. Майдан – це небажання жити в системі тоталітарної корупції і малограмотної влади, що розграбувала країну. Майдан – символ України як європейської держави. За це країна заплатила більш як сотнею людських життів та кількома сотнями покалічених людей.

Сьогодні ми в скорботі, і з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками. Адже за свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну – своє життя віддали найкращі.  І більшість  з них молоді, сильні, ті, хто лише починав жити…

Війна за незалежність держави продовжується і сьогодні. На сході України хоробрі та сильні духом сини своєї Батьківщини захищають її територіальну цілісність.

У пам’ять про загиблих Майдану та героїв АТО на території нашої країни створені пам’ятні куточки та встановлені пам’ятники. Учасники міжрегіонального освітнього проекту «Прекрасні далі манять нас в похід» вихованці гуртків «Основи гідробіології» та «Юні охоронці природи» комунального закладу «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», учні КЗ «Долинська ЗШ I-III ступенів № 2 ім. А.С. Макаренка Долинської районної ради» Долинського району та Добронадіївської ЗШ І‑ІІІ ступенів Олександрійського району Кіровоградської області під час туристично-краєзнавчої експедиції «Одвічна магія Карпат», яка відбулася в листопаді 2017 року, традиційно вже третій рік поспіль організовують «Ходу пам’яті» на честь загиблих на Майдані та в зоні АТО патріотів нашої держави, приурочивши її до Дня Гідності та Свободи. Скорботна хода розпочалась у місті Моршин, біля пам’ятника загиблим героям АТО та стели Небесній Сотні. Учні схиляли голови біля пам’ятних знаків Небесній сотні на Ясній Горі у Гошеві біля Василіянського монастиря та в селі Крушельниця. А біля населеного пункту Лісовичі відвідали пам’ятник жителю цього села Тарасу Брусу, який під час боїв в Іловайському котлі виніс на собі сімох побратимів, а сам загинув. Завершили учасники туристично-краєзнавчого походу «Ходу пам’яті» на кургані, створеному на честь героїв Небесної сотні. Почуття українського національного духу об’єднало всіх учасників ходи.

Шанс на зміни нам дістався дорогою ціною, ціною людських жертв, ціною втрати частини території. Ми щодня повинні пам’ятати про тих, хто віддав своє життя за Україну – за таку Україну, про яку усі ми мріємо… Тож давайте дивитись у майбутнє з оптимізмом та виборювати для себе та наступних поколінь те життя, якого варта наша Батьківщина.

Учасники міжрегіонального освітнього проекту
«Прекрасні далі манять нас в похід»
та керівники Стеблина Ольга Олександрівна,
Федоров Вадим Миколайович

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар