Учнівське лісництво «Шафран» провело святкове засідання | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** 03 - 20 червня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнської олімпіади випускного шкільного дослідництва (учнівських дослідницьких проєктів) (заочно) *** 11 - 27 червня 2024 року - літня кампанія в НЕНЦ у 2024 році (очно) *** 25 - 27 червня 2024 року - фінальний етап конкурсу «Ленд-арт весна – 2024» в рамках Фестивалю патріотичних дій (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 10 листопада 2024 року - подаються конкурсні роботи на Всеукраїнський конкурс «Дідух – оберіг українського народу» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Учнівське лісництво «Шафран» провело святкове засідання

18 вересня працівники Царичанського лісництва ДП «Ліси України» радо приймали гостей. Юні лісівники філії КЗО «Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради «Шафран»  завітали до лісників, щоб привітати їх з професійним святом. Теплого вересневого дня юні лісівники звітували перед своїми наставниками про свої здобутки в природоохоронній роботі, про участь у обласних та всеукраїнських конкурсах, про свої наміри та плани.  І за доброю традицією в цей день до лав юних натуралістів стали 15 вихованців філії, учнів 5 класу Могилівського ліцею ім. І.М. Шишканя Могилівської сільської ради. А яка ж посвята без клятви?

І вона прозвучала:

Я клятву дам усім, почуй мене, що буду я любить усе живе!

Плекать в любові буду квітки я, квітуча стане вся Земля!

Навчусь спостерігати, доглядать, охоронять.

Не пожалію сил цей світ пізнать.

Свої знання я другу передам, це чесне слово я даю всім вам!

Організатором свята стала керівник гуртка Ольга Віталіївна Ніколаєнкова, яка вже шостий  рік поспіль  супроводжує своїх вихованців до захоплюючого лісового царства. Її підопічні цього дня приготували для працівників лісу віршовані та музичні  привітання, танцювальний номер, продемонстрували  знання в конкурсі «Азбука поведінки в лісі», спритність у грі-руханці «Будемо рости». А головний іспит-гру «Дерева та їх плоди», для юних лісівників підготував головний лісничий Василь Леонідович Курило.

Ліси для українців завжди були цінним даром, ліси оспівували в піснях та складали легенди. Тож   наші вихованці разом з гостями свята завзято демонстрували свої таланти, ставши учасниками музичного попурі. Провели його для присутніх  працівники Констянтинопільського будинку культури (Донецька область),  добрі друзі та партнери філії Ігор  та Людмила, які стали вимушеними переселенцями, але не втратили бажання творити та робити добрі справи.  Особливого натхнення і неймовірних емоцій всім присутнім додала разом виконана пісня «Ой, у лузі червона калина». Виконана Ігорем пісня «Чорний дуб» змусила нас повернутись до реалій страшної війни. Цього дня ми з вдячністю згадали всіх працівників Царичанського  лісгоспу, які зараз відстоюють нашу незалежність зі зброєю в руках. Завдяки їм маємо можливість працювати, навчатись, і готувати себе для майбутнього.

Підсумком нашої зустрічі з працівниками лісу  стала екскурсія територією лісового господарства та щирі слова подяки.

Методист філії КЗО «ОЕНЦДУМ» ДОР «Шафран» Вікторія Полога.

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар