До вшанування Дня пам’яті жертв Голодомору доєднався й Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** 03 - 20 червня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнської олімпіади випускного шкільного дослідництва (учнівських дослідницьких проєктів) (заочно) *** 11 - 27 червня 2024 року - літня кампанія в НЕНЦ у 2024 році (очно) *** 25 - 27 червня 2024 року - фінальний етап конкурсу «Ленд-арт весна – 2024» в рамках Фестивалю патріотичних дій (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 10 листопада 2024 року - подаються конкурсні роботи на Всеукраїнський конкурс «Дідух – оберіг українського народу» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


До вшанування Дня пам'яті жертв Голодомору доєднався й Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

Голодомор в Україні – не історична минувшина, а трагічна сторінка історії, яка не має терміну давності і забуття. Вона була і залишається незагоєною раною генетичної пам’яті українського народу.

Щорічно четверта субота листопада – День пам’яті жертв Голодомору, вшанування мільйонів українців, які стали жертвами організованого сталінським режимом штучного голоду.

Трагічні події та злочини сьогодення доводять: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

До вшанування цієї пам’ятної дати доєднався й комунальний заклад «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді». Для вихованців закладу були проведені різноманітні тематичні заходи спрямовані на максимальне поширення об’єктивної інформації про трагедії Голодомору в Україні, а саме: інформаційно-просвітницькі та виховні години («Свічка пам’яті», «Голодна Україна плакала й стогнала»), тематичні екскурси, виставки інформаційно-довідкової літератури, перегляди документальних фільмів.

З метою виховання ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого для вихованців гуртка «Юні лісівники» Кіровоградського ОЦЕНТУМ на базі Підлісненської філії комунального закладу «Олександрівський ліцей № 2» Олександрівської селищної ради у бібліотеці було проведено годину скорботи «І пам’яті свіча не згасне…». На заході діти виготовили ангелів скорботи, запалили свічки пам’яті, згадуючи безневинно померлих.

Для вихованців гуртків «Юні лісівники» та «Юні охоронці природи» Кіровоградського ОЦЕНТУМ на базі комунального закладу «Компаніївський ліцей» Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області було проведено урок-реквієм «Україна пам’ятає – світ визнає: геноцид 32-33 рр.» та виставку-пам’ять «Свічка плакала в скорботі».

Хвилина-реквієм «Чорні крила голодомору» була проведена для вихованців гуртка «Юні охоронці природи» Кіровоградського ОЦЕНТУМ, який працює на базі комунального закладу «Ліцей № 4 ім. А.С. Макаренка Долинської міської ради». Пам’ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім живим на Землі.

Юннати Плетеноташлицького ліцею долучилися до Акції «СВІЧКА ПАМ’ЯТІ», щоб вшанувати пам’ять усіх померлих голодною смертю під час Голодомору, а також голоду у 1921-1923 та 1946-1947 роках. Ми ПАМ’ЯТАЄМО і будемо ПАМ’ЯТАТИ! Не маємо право забути, а також ПРОБАЧИТИ! ПАМ’ЯТЬ ЖИТИМЕ ВІЧНО…

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар