У Комунальному закладі освіти „Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді” Дніпропетровської області відзначено 24 річницю Незалежності України | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


У Комунальному закладі освіти „Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді” Дніпропетровської області відзначено 24 річницю Незалежності України

На виконання указів Президента України від 24 червня 2015 року №360/2015 „Про відзначення 24-річниці незалежності України”, „Про День Державного Прапора України” (із змінами, внесеними від 07 серпня 2009 року №602/2009), відповідно до листа Департаменту освіту і науки Дніпропетровської облдержадміністрації від 19 серпня 2015 року „Про проведення заходів щодо відзначення Дня Державного Прапора України та 24-річниці незалежності України”, з метою формування патріотизму та активної громадянської позиції дітей та учнівської молоді у комунальному закладі освіти „Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді” 23 серпня 2015 року були проведені наступні заходи: патріотична акція „Прапор у твоєму вікні”, виставка з нагоди Дня Державного Прапора України.

На виставці були представлені дитячі малюнки, поробки, світлини, що відображали цікаві сторінки юннатського руху Дніпропетровщини. Особливу увагу відвідувачів привернули живі експонати: морські свинки, пісчанки, хом’як, декоративний кролик. Керівники центру надавали консультації, щодо утримання декоративних тварин, особливостей їх біології, розведення. Діти мали змогу погодувати тваринок, поспілкуватися з ними.

dp1

dp2

Представники комунального позашкільного навчального закладу «Станція юних натуралістів» Тернівського району м Кривого Рогу брали участь:

23 серпня 2015 року – в урочистому мітингу, присвяченому Дню Прапора України, біля виконкому Тернівської районної у місті ради.

24 серпня – в районній виставці досягнень та творчості позашкільних навчальних закладів на території парку ім. Героїв України м. Кривого Рогу. Експозиція поєднувала в собі досягнення багатьох гуртків закладу, мала яскраво виражену національно-патріотичну тематику.

dp3

dp4

dp5

dp6

У Криничанському Центрі учнівської молоді на честь 24-ї річниці незалежності України та Дня Державного Прапору України відбулася зустріч з учасниками АТО Андрієм Миколайовичем Кудрявцевим та Ігорем Леонідовичем Карнацьким.

Захисники подякували дітям за малюнки, листи та поробки, які надсилали діти учасникам бойових дій в зону АТО. Воїни розповідали дітям, що дарунки дітей були великою моральною підтримкою на передовій. Їх носять в кишенях, ними прикрашають стіни наметів, бліндажів та бойові машини.

У ході зустрічі діти задавали багато запитань, які їх цікавили. Гості щиро відповідали на запитання, хоча й було видно, як важко їм пригадувати товаришів, які загинули, захищаючи Україну від російсько-терористичних збройних угруповань, події, які багато в чому змінили погляди на життя, змусили усвідомити важливість таких загальнолюдських цінностей як добро, співчуття, самопожертва, вміння підтримати словом і ділом. Діти висловили вдячність мужнім воїнам, які самовіддано захищають нашу рідну Україну. Для підростаючого покоління кожна така зустріч – відкриття, моральний орієнтир у житті, урок любові для Батьківщини. Діти подарували подарунки виготовлені власними руками.

dp7

dp8

Цікаво пройшов захід «Україна – Батьківщина моя».

Діти розповідали про свою країну – Батьківщину, своє рідне селище, читали вірші українських авторів, співали українських пісень, грали в українські народні ігри. Виготовляли квіти українського віночку, виготовили стенд і в кінці заходу провели флешмоб.

dp9

dp10

dp11

 

 

Підготував заступник директора з виховної роботи комунального закладу освіти „Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді” М. Б. Кузьменко

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар