Улітку в ЗОЕНЦ теж вирує життя з цікавими навчально-польовими практиками та екскурсіями | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Улітку в ЗОЕНЦ теж вирує життя з цікавими навчально-польовими практиками та екскурсіями

Днями в Закарпатський екоцентр завітали вихованці медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя». Територією  закладу педагоги екоцентру для дітей з інвалідністю провели навчально-пізнавальну екскурсію.

Безпосередньо в приміщенні екоцентру діти відвідали куток живої природи, де із захопленням спостерігали за тваринками, а зовсім безневинних і безпечних представників фауни могли і погладити, зокрема морських свинок.

Також безліч позитивний емоцій викликали у дітей і відвідини пташника вольєрного типу. Тут вихованці «Дороги життя» з цікавістю спостерігали за декоративними курочками, фазанами, яскравим красенем-павичем, качечками – каюгами та гусьми угорської породи. Діти залюбки годували мешканців вольєрів травичкою. Сподобався  маленьким гостям і учнівський дендропарк з незвичними рослинами. Також спостерігали за черепахами, які живуть у тутешній водоймі з жовтими глечиками.

Завітали гості в зелений клас. Тут саме проходила навчально-польова практика гуртка «Юні друзі природи». Проводили заняття завідувачі відділів Алла Самойлова, Ольга Величканич та керівники гуртків Мирослава Копча, Гання Андрусь .

Кожен з гуртківців мав свій міні-проект: «заселяв» острів, який постраждав від виверження вулкану, рослинами і тваринами. Островом слугував клаптик паперу. Це вже було друге ігрове заняття.

На першому, попередньому, юні друзі природи відгадували флору і фауну Закарпаття. За правильні відповіді діти отримували частинку речення, яке згодом складали і оформляли. А потім розпочали роботу над власними проектами. Спочатку самі виготовили вулкани із солоного тіста. І не просто вулкани, а з вилитою магмою. Діти з інвалідністю розглядали макети вулканів і  допомагали ревіталізувати (повернути життя) острови.

діти з Дороги життя в ЗОЕНЦ

діти з Дороги життя в ЗОЕНЦ

діти з Дороги життя спілкуються в кутку живої природи

Екскурсія пройшла змістовно і захоплююче.

 

Людмила БОКІЙ,

завідувач відділу інформаційно-методичної роботи ЗОЕНЦ

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар