Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять… | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** липень – серпень 2024 р. - Всеукраїнський огляд на тему «Наші практичні природоохоронні дії в цифрах» у форматі дашборд (заочно) *** 27 - 29 cерпня 2024 року - Всеукраїнський навичковий форум «Юні нобеліанти» (очно) *** 28 - 29 cерпня 2024 року - Всеукраїнська науково-педагогічна конференція «Сучасні тенденції підвищення якості освіти» (Profi NENC) (очно) *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну (очно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 жовтня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський конкурс «Чарівний акваріум в культурі українця» (заочно) *** до 10 листопада 2024 року - подаються конкурсні роботи на Всеукраїнський конкурс «Дідух – оберіг українського народу» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять…

26 квітня 2021 року виповнилось 35 років з дня однієї з найстрашніших катастроф в історії людства – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Минуть ще роки й десятиліття, а цей трагічний день усе одно хвилюватиме людей.

Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат. Спричинила забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження. Катастрофа позбавила домівок тисячі людей. Проте найголовніше – трагедія забрала та покалічила людські невинні життя.

Так, за для того, щоб зберегти історичну пам’ять, глибше розвинути почуття вдячності та вшанування подвигу ліквідаторів, а також виховувати любов до Батьківщини та почуття гордості за її людей, з 22 по 26 квітня педагогами Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді проведено ряд тематичних виховних бесід, на яких обговорено причини, наслідки ЧАЕС та майбутнє Чорнобильської зони.

Також завідувачкою відділу організаційно-масової роботи Оксаною Кремінь розроблено мультимедійну презентацію „Дзвони Чорнобиля”.

У ході проведених заходів юннати переглянули мультфільм „Місто-привид” та „Казку про Чорнобиль”, з яких дізналися про страшну трагедію з підступною радіацією, яка відлунює і досі в житті багатьох людей світу.

26 квітня вихованці гуртків Юні рослинники та Юні охоронці природи разом з своїми керівниками вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів Чорнобильської АЕС поклавши квіти до пам’ятника.

В цей день ми схиляємо голову перед героями, які стали на захист людства. Самопожертва та хоробрість, яку вони продемонстрували, ніколи не будуть забуті й назавжди залишаться на сторінках історії.

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар



  • ngopibet
  • imbaslot
  • asia76
  • a200m
  • ngopibet
  • ngopibet
  • dewa288
  • ngopibet