ІНФОРМАЦІЯ про оздоровлення юннатів організованими формами відпочинку та оздоровлення в період літніх канікул у 2017 навчальному році | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


ІНФОРМАЦІЯ про оздоровлення юннатів організованими формами відпочинку та оздоровлення в період літніх канікул у 2017 навчальному році

 

Виховання у юннатів відповідального ставлення до збереження і зміцнення власного здоров’я, всебічна підтримка розвитку здорового способу життя – один з напрямів діяльності позашкільних закладів еколого-натуралістичного профілю.

В Обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді, Станцій юних натуралістів міст Миколаєва, Первомайська на період літніх канікул 2017 року були розроблені плани проведення літніх канікул з максимальним залученням учнів до змістовного дозвілля.

У кожному з цих закладів пройшли оздоровчі походи, експедиції, екскурсії, ігри на свіжому повітрі, майстер-класи, оздоровчі фізкультхвилинки, польові практикуми тощо.

Літні заходи в Обласному еколого-натуралістичному центрі мали еколого-натуралістичне спрямування та оздоровчо-розважальний характер.

Масові оздоровчі заходи проводилися з урахуванням вікових категорій дітей. В літній період було оздоровлено 810 дітей.

Заслуговували уваги такі масові заходи:

  • -родинний конкурс «Секрети великоднього хліба»;
  • -конкурс гуртківців еколого-природничих гуртків «Гуртківець року»;
  • -конкурс-гра до 8 березня «Квітковий калейдоскоп»;
  • -свято «День зустрічі птахів»;
  • -свято до Дня Перемоги;
  • -свято до Дня матері;
  • -свято «День народження ОЕНЦУМ»;
  • -урочисті збори до Дня Конституції;
  • -урочисті збори до Дня незалежності;
  • -екскурсії в природу, до живого куточку ОЕНЦУМ, на навчально-дослідну ділянку, творчу майстерню;
  • -комплексна екологічна експедиція;
  • -свято «День юного натураліста»;
  • -проведення «Дня відкритих дверей»;
  • -свято «День натураліста»;
  • -виставка до «Дня юного натураліста» «Дари природи»;
  • -вечір для дітей та батьків «Капустяна вечірка»;
  • -конкурсно-пізнавальна програма «Козачий шлях»;
  • -свято мови «Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…»;
  • -конкурс-виставка поробок «Друге життя старих речей»
  • -екологічні рейди «Чистий парк», «Прибережні смуги», «Зроби чистим рідне місто».

Під час літніх канікул у 2017 році педагогічний колектив, вихованці гуртків Станції юних натуралістів міста Миколаєва та діти шкільних таборів пов’язували свою роботу з оздоровчою програмою, в яку входили такі заходи:

Фіточайні:

«Зелена скарбничка» (пізнавально-розважальна програма про лікарські рослини);

«Бабусині рецепти»( пригощання вихованців гуртків та дітей шкільних таборів міста запашним фіточаєм з трав, зібраних на навчально-дослідній ділянці Станції юних натуралістів) – охоплено 360 дітей.

Вітамінні столи:

для вихованців СЮН з екологічно чистих фруктів та овочів, які виростили та зібрали діти на навчально-дослідній земельній ділянці СЮН – охоплено117 дітей.

Оздоровчі походи, екскурсії екологічною стежкою міськСЮН (охоплено 76 дітей).

Оздоровчі фізкультхвилинки та рухливі ігри, спортивні програми на свіжому повітрі:

«Юннатівські розваги»;

«Спритні, сильні,сміливі»;

«Веселий кіш»;

у дендрарії та Зеленому класі;

на «Стежці здоров’я» міськСЮН – ( всього охоплено 330 дітей);

Екскурсії до музею побуту українського народу в міськСЮН – охоплено 484 дитини.

Діяльність Первомайської міської станції юних натуралістів влітку 2017 року була спрямована на реалізацію прав кожної дитини на повноцінний відпочинок, оздоровлення, забезпечення змістовного дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб в літній канікулярний час. До літнього відпочинку було залучено 680 вихованця.

Кожен літній день роботи був насичений змістовним, пізнавальним відпочинком. Це і конкурсні програми, зустрічі з цікавими людьми, рухливі ігри на свіжому повітрі, екологічні акції. Вся робота педагогів СЮН була спрямована на формування фізично загартованого і здорового покоління, на виховання патріотичних і національних почуттів, на виховання суспільно свідомої людини.

Для виконання вищезазначеного були передбачені і вжиті заходи щодо створення умов для повноцінного літнього відпочинку та зайнятості дітей, а саме:

активізовано роботу педагогічного колективу з організації змістовного дозвілля дітей під час канікул, розроблені конкретні плани роботи з дітьми на літні канікули і забезпечено їх виконання;

беручи до уваги довготривалість літніх канікул та з метою виконання Закону України «Про попередження насильства в сім’ї та недопущення правопорушень на сімейно-побутовому ґрунті» були взяті на контроль діти, які проживають в сім’ях, що вимагають особливого педагогічного контролю. З ними велася робота з контролю за поведінкою і перебуванням дітей у літній період;

особлива увага приділялася організації дозвілля та змістовного відпочинку дітей. Робота планувалась та проводилась за такими напрямками: патріотичний, фізкультурно-оздоровчий, екологічний, художньо-естетичний.

Літо 2017 року було насичене різноманітними подіями.


Найцікавішими та незабутніми були заходи:

«Свято Івана Купала»;

«День захисту дітей», святкова програма «Веселковий дивограй» з залученням спонсорів та гостей. Діти отримали масу позитивних емоцій та подарунків;

«День захисника природи»;

зустріч із учасниками бойових дій в АТО;

екскурсії до «Поні-парку» та клубу «Аякс»;

зустріч із скаутами;

гра-пошук «Солодке дерево» та пікнік на природі;

«День Нептуна» тощо.

Впродовж роботи закладу проведено ряд тематичних прогулянок та екскурсії: до міського краєзнавчого музею, до національного природничого парку «Бузький Гард», міського парку відпочинку, на іподром, аеродром.

Всі заходи проводились з урахуванням особливостей фізичного та розумового розвитку дітей.

Вихованці СЮН брали активну участь у змаганнях, конкурсах, за що були нагороджені грамотами та активну участь.

Керівники гуртків: Герега І.Г., Бойчева І.С., Галуза А.С., Варяниця Целіщева В.І., Суха В.В., Мельник К.І.., Лукіянчук Л.В. доклали багато зусиль, щоб відпочинок дітей був веселим та корисним і надовго їм запам’ятався.

 

Всього оздоровлено

680

В тому числі:

сироти;

9

діти – інваліди;

7

напівсироти;

12

діти з малозабезпечених та багатодітних сімей;

112

обдаровані;

97

важковиховувані діти

34

Природоохоронні заходи

Назва природоохоронних заходів

Кількість заходів

конкурси, змагання, ігри;

18

свята;

5

екскурсії;

18

акції;

6

робота на навчально-дослідній ділянці;

16

оформлення виставок дитячих робіт;

1

загальноміські заходи

4

Конкурси, змагання, ігри: малюнок на асфальті «Буду я природі другом», конкурс – захист проектів «Місто майбутнього», конкурсно-ігрова програма «День талантів», «День сміху», «День пригод», «День інтелектуала», «День захисника природи», «Хай сонцю і квітам всміхаються діти», «День тварин», «Хто швидше», «Я і природа».

Свята: конкурс «Я – україночка», «День екологічної казки»; «День Нептуна»; «Свято Івана Купала», «Свято Маковея».

Екскурсії: в рамках Всеукраїнських конкурсів та акцій «Біощит», «Вчимося заповідувати», «Парки – легені міст і сіл», екскурсія до лісу; до Національного парку «Бузький Гард», до музею, до річки, до Поні-парку, іподрому, аеродрому тощо.

Акції: трудовий десант «Юннатівський зеленобуд»; «Чисті джерела»; «Бережи природу – красу землі», «Прибережна смуга», «Зберемо цілющі рослини Первомайщини», «Чисте місто».

Загальноміські заходи: майстер-клас «Я це зумію»; трудовий десант «Чисті джерела», «Свято Івана Купала», «Свято Маковея».

Виставки дитячих робіт: «Світ моїх захоплень».
Директор ОЕНЦУМ Троїцька Т.Б.

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар