2017 – рік Червоного Вогняного Півня | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) 16-18 квітня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище» (очно) *** до 20 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський конкурс «День зустрічі птахів» (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


2017 – рік Червоного Вогняного Півня

Дві тисячі сімнадцятий рік згідно з китайським календарем буде роком Півень — це передвісник нового, його переможний клич здатний вигнати злих демонів ночі і проголосити настання нового сяючого дня.

1

Півень – десятий за рахунком східний звір, який, як свідчать старовинні легенди, прийшов до Будди на священну галявину за його покликом. Дуже яскравий, зухвало гарний Півень ніколи не сидить без діла, – все навколо нього повинно кипіти і вирувати. Півень, тим більше, Вогненний, символізує Сонце, так як саме з його раннього ранкового співу починається новий день.

У східних країнах цей знак напряму пов’язують із сонячним теплом: японці бачать в ньому перший світло, індійці називають його уособленням енергії Сонця. З п’яти якостей чесноти, ясно випливають головні риси характеру тварини-символу 2017 року – відвертість і щирість. Червоний Півень вкрай акуратний, навіть педантичний, але дуже відповідальний. Тому, всі справи в 2017 році краще доводити до кінця і ставитися до будь-якої роботи з ретельністю.

Півень залишив свій слід у багатьох сферах духовного, культурного і матеріального життя нашого суспільства. Роль півня в релігії, літературі, переказах, легендах, військовій справі і навіть в метеорології, настільки велика, що жодна з них не могло повноцінно розвиватися, не маючи в якості фольклорного персонажа півня.

2

Рекордсмени серед півнів

  • Найвищій в світі півень має зріст 66 см і звуть його Малюк Джон.
  • Півні і кури породи Аям Цемані (Ayam Cemani) – повністю чорні, немов викупалися в смолі.
  • Найдовший хвіст, довжина якого становить 13 метрів, належить 17 річному півню породи Фенікс.

Півню навіть ставлять пам’ятники

У центрі парку Памуккале (Туреччина) стоїть двохметровий пам’ятник Денізлійському півню, найкращому співаку. 3Памуккале
У Стокгольмі в Старому місті, недалеко від Шведського інституту, а також музеїв Ліврусткаммарен (Королівська скарбниця) і Королівського кабінету монет в одному з двориків можна побачити невеличкий пам’ятник, присвячений півневі. 4Стокгольм
В Норвегії, в місті Осло, є пам’ятник півню і куркам. 5осло
Скульптура синього півня роботи німецької художниці Катаріни Фріч прикрашає Трафальгарську площу у Лондоні. Висота синього півня становить 4,7 метрів. За задумом художниці скульптура символізує силу і оновлення. 6Лондон
Пам’ятник півню в місті Морон (Куба). 7Moron
Цікавий пам’ятник є в місті Барселуша в Португалії 8Барселуша
Поважають півня и у Франції. Галльській півень став символом Галлії, оскільки в перекладі з латинської “галлус” має два значення – “півень” і “галл”. Зображення галльського півня з’явилося ще на античних монетах. У XV столітті король Карл VIII вибрав зображення галльського півня в якості емблеми Франції. У період монархії емблема з півнем була білого кольору, а після Революції 1789 стала, як і національний прапор, триколірною. 9

10

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар