Юннати відзначають День Соборності України | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) 16-18 квітня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище» (очно) *** до 20 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський конкурс «День зустрічі птахів» (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Юннати відзначають День Соборності України

Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.

Олександр Олесь

 
Відомо, що упродовж століть землі України були розрізнені, належали до різних держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Тож споконвічно українці мріяли про об’єднання всіх частин України в межах однієї держави. І вже 22 січня 1919 року мрія українців здійснилася. В результаті підписано договір, за яким роз’єднані землі України об’єднали, щоб зміцнити й розбудовувати власну державу.

22 січня 1990 року в Україні відбулася одна з найбільших масових акцій – „живий ланцюг”, як символ єдності східних і західних земель України. Вона приурочувалась 71-й річниці Акту Злуки. Понад мільйон людей, узявшись за руки, створили безперервний ланцюг від Івано-Франківська через Львів до Києва. Акція засвідчила, що українці подолали страх перед комуністичним режимом і готові протистояти тоталітаризму.

З нагоди державного свята Дня Соборності України та з метою виховання у гуртківців почуття патріотизму й гордості за свою державу в Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді проведені тематичні заходи.

Методисткою відділу організаційно-масової роботи Мирославою Вайдич розроблена методична рекомендація „День Соборності України”.

Керівниками гуртків ЗОЕНЦ та керівниками гуртків територіальних громад Хустського району проведено години спілкування національно-патріотичного спрямування за темами: „Єднання заради Незалежності”, „На шляху до Соборності України”, вікторину „Як я знаю Україну?”, також діти розв’язували кросворд „Соборність”.

Керівники гуртків, які працюють на базі дошкільних навчальних закладів міста Ужгород, розповідали малятам про історію виникнення свята, продемонстрували українські державні символи, пограли в народні ігри та розфарбовували патріотичні розмальовки.

Лідери юннатівського активу до святкування державного свята підійшли креативно і творчо, виготовивши стінгазету під назвою „Українці, єднаймося!”. На стіннівці зображена українка, а на її символічних кольорових стрічках – великі міста нашої держави, а це нагадування про те, що сила України – в єдності земель. Готову роботу розміщено на стенді закладу для загального огляду.

Заходи, проведені цього тижня, подарували юннатам розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Оксана КРЕМІНЬ, завідувачка відділу організаційно-масової роботи ЗОЕНЦ

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


Залишити коментар