Гості із Маріуполя у Львівському ОЦЕНТУМ | Національний еколого-натуралістичний центр *** Продовжується формування «Першого українського віртуального гербарію юного натураліста» *** Розпочато створення «Всеукраїнського методичного онлайн хабу» – систематизованого навігаційного онлайн сховища методичних матеріалів та рекомендацій *** квітень-листопад 2024 року - триває оформлення дослідження щодо цвітіння води, документування і підготовка відеоматеріалу та реєстрація в науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні досліджують явище цвітіння водойм в Україні» у 2024 році (заочно) *** до 26 квітня 2024 року - надсилання конкурсних робіт на Всеукраїнський есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» (заочно) *** 27-29 квітня 2024 року - фінал Міжнародної екологічної олімпіади наукових проєктів з охорони довкілля «DreamECO» (змішаний формат) *** до 28 квітня 2024 року - подання матеріалів на проєкт «ЄНОТІК» (заочно) *** до 03 травня 2024 року - триває подання матеріалів на участь у Всеукраїнській кампанії «Історія моєї школи» (заочно) *** 07 - 09 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму (очно або дистанційно) *** 15 - 30 травня 2024 року - фінал Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» (заочно) *** 21 - 23 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» (очно) *** 22 - 24 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» (змішаний формат) *** 28 - 30 травня 2024 року - фінальний етап Всеукраїнського турніру з природничих дисциплін «NATURE» (очно) *** вересень 2023 року-травень 2024 року - триває Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Крок до знань» у 2023/2024 навчальному році (онлайн, дистанційно) *** серпень 2023 р. - липень 2024 р. - Рік клімату та вуглецевої кампанії (акція за міжнародною програмою GLOBE) (заочно) *** 24 - 26 вересня 2024 року - фінал Всеукраїнського екологічного конкурсу «Eco-Hackathon» у 2024 році (очно або онлайн) *** до 1 жовтня 2024 року - Надсилання фотоматеріалів до «Першого українського віртуального депозитарію-визначника юного натураліста» (заочно) *** до 15 листопада 2024 року - триває подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс «Птах року – 2024» (заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнський конкурс рукописів навчальної літератури та віртуальних освітніх ресурсів з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти «Нове позашкілля»(заочно) *** до 10 грудня 2024 року - подання матеріалів на Всеукраїнську виставку видавничої продукції з позашкільної освіти (Заочні педагогічні читання «Позашкільна педагогіка»)(заочно)


Гості із Маріуполя у Львівському ОЦЕНТУМ

24 жовтня 2016 року у КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» завітали педагоги та вихованці міського Центру позашкільної роботи за місцем проживання м. Маріуполь Донецької області, учасники еколого-освітньої програми громадської спілки «Зелений центр Метінвест» м. Маріуполь.

Гостей привітав директор КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» А.Кийко та  розповів про здобутки і перспективи розвитку закладу.

М.Кошіль, заступник директора з навчально-методичної роботи, зробила короткий екскурс в історію древнього  міста Лева та його  передмістя –  Софіївку, територію, де  розташований заклад, розповіла про історію створення Центру.

Про роботу міського Центру позашкільної роботи за місцем проживання м. Маріуполь в сучасних умовах існування  розповіла методист Молокова Тетяна Геннадіївна. Діяльність МЦПР спрямована на створення умов для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей та учнівської молоді у вільний від навчання час, підготовку підлітків до життя в умовах переходу до ринкової економіки. Тут працють гуртки та секції за напрямами: гуманітарний, художньо-естетичний, фізкультурно-спортивний, оздоровчий, туристсько-краєзнавчий.

Учасники зустрічі за філіжанкою кави обмінялися думками щодо роботи в позашкільних навчальних закладах. Педагогічні працівники обласного еколого-натуралістичного центру О.Кульчицька, заступник директора з навчально-виховної роботи, Л.Бойко, завідувач методичного відділу, Г.Матющенко, завідувач організаційно-масового відділу, А.Федорович, завідувач біологічного відділу,  методист  Н.Дендюк розповіли про пріоритетні напрями роботи КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ», організацію навчально-виховного процесу, творчі учнівські об»єднання, їх профільність, методичну роботу з педагогами, проведення обласних масових заходів та організацію дозвілля вихованців.

Досвідом роботи за еколого-освітньою програмою “Зелений паросток” поділилася її координатор Тупікіна Вікторія Олександрівна. Еколого-освітня  програма “Зелений паросток”, метою якої є  виховання любові до  оточуючого нас довкілля, дбайливого ставлення до природних ресурсів, створена і розвивається за ініціативи Громадського союзу “Зелений центр” МЕТІНВЕСТ. За цією програмою в місті працює 13 зелених дружин, до яких входять учні віком від 8 до 16 років, а також батьки і педагоги. В рамках програми проводяться уроки-презентації, квести, виставки дизайнерських та творчих робіт,  наукові конференції, майстер-класи з виготовлення первоцвітів з підручних матеріалів, екскурсії в ботанічні сади, теплиці, різні екологічні акції: збір відпрацьованих батарейок, шпаківні своїми руками, тощо.

Цікавою була розмова і між вихованцями позашкільних навчальних закладів Львова і Маріуполя. Вихованці гуртків КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» розповіли своїм ровесникам про те, чим займаються на заняттях, яку дослідницьку роботу проводять, про успіхи і досягнення у обласних та Всеукраїнських масових еколого-натуралістичних заходах.

Учасники програми “Зелений паросток” розповіли, що їхня поїздка у Львів – це нагорода за участь в акції «Збери батарейку». Вони зібрали 250 кг батарейок та здали на завод з їх переробки, який і відвідали у м.Львові.

Багато позитивних емоцій у гостей викликало «спілкування» з екзотичними тваринами еколого-освітньої виставки «Планета ЗОО», мешканцями якої є понад 90 видів і порід декоративних та екзотичних тварин. Діти мали можливість потримати в руках пітона королівського, полоза маїсового, змію синелойську, безногу ящірку веретільницю, палочників в’єтнамського та індонезійського;  шиншилу, дегу, туркменську піщанку,  сухопутню черепаху, декоративного кролика та зробити з ними світлини.

В  лабораторії рослинництва закритого грунту (теплиці)  методист А. Пасічник  ознайомив школярів  з колекцією тропічних, субтропічних та сукулентних рослин. Особливо  зацікавила  відвідувачів колекція мініатюрних дерев, вирощених у стилі  японського мистецтва «бонсай», куточок дощового тропічного лісу з епіфітними рослинами, мікроландшафт «пустеля», в якому зібрані рослини, батьківщиною  яких є  Південна Африка і Центральна Америка.

Гості побували і на  навчально-дослідній земельній ділянці ЛОЦЕНТУМ.

На згадку учасники зустрічі обмінялися подарунками. Гості подарували картину, виготовлену на заняттях, а господарі кожному учаснику зустрічі – пазли-головоломки, виготовлені учнями Старичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Яворівського району, вихованцями гуртка «Яворівська забавка» КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ».

DSC03350

DSC03352

DSC03358

DSC03402

DSC03414

IMG_20161024_173555

Поділитися
Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.


1 коментар до запису “Гості із Маріуполя у Львівському ОЦЕНТУМ”

  1. Виктор Украинец сказав:

    Образование это будущее страны, так что здорово. что в каждом регионе разный подхот к развитию способностей деток, но еше более важно и то, что обмен опыт работы приносит пользу обеим сторонам! Побольше таких встреч нужно проводить

Залишити коментар